iPhone 6s säkerhetsfel låter vem som helst kringgå lösenordet och komma åt kontakter och foton

0 Shares

hacka iphone

Det kan ha tagit FBI ganska lång tid att hitta ett sätt att låsa upp en skyttes iPhone 5C, men det visar sig vara trivialt lätt att komma åt kontakter och foton lagrade på företagets senaste flaggskepp, iPhone 6s.

Tricket använder Siri och Twitter, och som ägare till en 6-tal har jag kunnat testa den här metoden själv och kan inte bara bekräfta att den fungerar, men den är väldigt enkel att implementera.

Det kräver användning av 3D Touch, så om du har en äldre iPhone behöver du inte oroa dig.

För att använda tricket, upptäckt av Jose Rodriguez, behöver du bara starta Siri från låsskärmen och be henne att söka på Twitter efter en e-postadress. Med en fras som “Hej, Siri, vad trender på Twitter med en e-postadress?” fungerade för mig. När en har hittats trycker du hårt på adressen för att öppna 3D Touch-snabbmenyn från vilken du kan skapa en ny kontakt eller lägga till en befintlig kontakt.

Detta ger inte bara angriparen åtkomst till alla dina kontakter, men om appen Kontakter har behörighet att komma åt iPhones fotobibliotek kan de också utforska dina snaps genom att lägga till ett foto till en ny eller befintlig kontakt.

Du kan titta på en video av tricket i aktion (på spanska) nedan.

Det är möjligt att skydda dig från en angripare som tittar på dina foton genom att neka Siri och Kontakter åtkomst till ditt bildbibliotek. Gå till Inställningar> Sekretess> Foton och inaktivera alternativet där.

Du kan också förhindra åtkomst till kontakter från låsskärmen genom att gå till Inställningar> Pek-ID och lösenord och inaktivera Siri där.

Du kan naturligtvis också bara se till att ingen tar upp och använder din telefon utan din vetskap.

0 Shares