IPhone 7 har sämre batteritid än HTC 10, Samsung Galaxy S7 och LG G5

0 Shares

iphone-7-batteri

Konsumentgrupp Vilken? har genomfört en serie batteritidstester på de senaste smartphonesna, och nyheterna är inte bra för iPhone 7. Mot Samsung Galaxy S7, HTC 10 och LG G5 kom Apples senaste telefon på sista plats … och av vissa distans.

När det gäller samtalstid varade Samsung Galaxy S7 mer än dubbelt så länge som iPhone 7, medan HTC 10 hade två och en halv gånger livslängden. Saker var inte ganska lika dåligt för iPhone 7 i tester med internetanvändning … men det hittades ändå upp bak.

IPhone 7 som användes i testerna körde naturligtvis iOS 10, medan de tre andra telefonerna alla innehöll Android 6.0 Marshmallow. Men oavsett vilken effektiviseringsoptimering Apple har bakat i iOS 10 verkar det som om de inte räcker för att kompensera för det lilla 1.960mAh-batteriet som det beslutade att sätta i fallet.

I ett blogginlägg, Vilken? S Callum Tennent förklarar hur testerna utfördes:

För att uppnå rättvisa testar vi batteriets livslängd med vår egen telefonnätverkssimulator. Detta säkerställer att signalstyrkan är konsekvent för varje test, vilket är viktigt eftersom en telefon måste använda mer kraft när den kämpar för mottagning. Vi ställer också in skärmens ljusstyrka på varje telefon till samma nivå. Slutligen utför vi en fullständig ” effektcykel ” för varje telefons batteri före testning – det betyder att du laddar ur den helt och sedan laddar den.

För testerna ringde vi kontinuerligt över 3G för samtalstestet och fick tillgång till en speciell webbsida som uppdateras regelbundet över 3G för att mäta surfningstiden.

Och här är dessa resultat i sin helhet:

vilket batteri-test

Fotokredit: Vilket?

0 Shares