IPhone 7 kommer inte att sälja bra i Kina, förutspår IDC

0 Shares

Fallande försäljningsdiagram

IPhone 7 och iPhone 7 Plus har några ganska stora förbättringar jämfört med föregående generation, men vissa är inte övertygade om det är värt att uppgradera från en äldre iPhone eller en Android-smartphone. Huvudproblemet är borttagningen av hörlursuttaget, även om det verkar som bristen på tillräckligt (visuella) differentierande funktioner jämfört med iPhone 6s och iPhone 6s Plus också spelar en roll i detta.

IPhone 7 och iPhone 7 Plus kan sluta slå rekordrekord, men vi får inte reda på det förrän senare i år. IDC förutspår dock redan att Apples flaggskepp kommer att underprestera på världens största marknad – Kina. Och det finns viss logik bakom det.

IDC: s rapport påpekar med rätta att även om det finns nya funktioner att bli glada över – som vattenmotstånd, dubbla kamerainställningar på den större iPhone, optisk bildstabilisering på den mindre modellen, längre batteritid och bättre prestanda – finns det några saker som håller tillbaka iPhone 7 och iPhone 7 Plus.

Bristen på hörlursuttag är ett uppenbart exempel, och det är den liknande designen som iPhone 6s och iPhone 6s Plus, men IDC ger också bristen på trådlös laddning på listan, dyra AirPods-hörlurar med kort batteritid och i allmänhet , bristen på “banbrytande nya funktioner”.

För någon som redan äger en iPhone 6s eller iPhone 6s Plus kan det vara svårt att motivera uppgraderingen till en ny modell som inte dramatiskt förbättrar deras upplevelse. I USA är saker och ting bättre, eftersom endast iPhone 7 Plus fick en prisstopp, men i Europa och andra marknader, som Kina, är de nya flaggskeppen dyrare över hela linjen.

Inte bara kommer befintliga iPhone-användare att överväga uppgraderingen, men Android-adopterare också. Och om du redan har en nuvarande generation kan du också vara svårt att hitta skäl att uppgradera – speciellt om du kommer från en Samsung Galaxy S7 eller Galaxy S7 edge. Tänk också på att många lokala – kinesiska – märken erbjuder alternativ till de nya iPhonerna till en bråkdel av priset – Xiaomi Mi 5 är ett bra exempel på cirka $ 300 och det är också den fantastiska OnePlus 3.

Men allt som handlar om logik, inte om känslor. Och, låt oss inse det, det finns många människor där ute som handlar med sina hjärtan och inte sina tankar när det gäller premium-smartphones. Och för många av dessa kan ändringarna som iPhone 7 och iPhone 7 Plus ger till bordet bara vara tillräckligt stora för att motivera en uppgradering.

IDC tror att Apple-fans kommer att vara bland dem, men försäljningen de kan generera är sannolikt inte tillräckligt enligt IDC: s uppfattning. Rapporten säger att leveranserna förväntas bli lägre än för iPhone 6 och iPhone 6 Plus “när dessa modeller först lanserades i Kina”.

Befintliga iPhone-användare antas utgöra majoriteten av iPhone 7 och iPhone 7 Plus-köpare, medan Android-användare förväntas inte “lockas att köpa den senaste iPhone”. Eller så säger IDC. Men, uppriktigt sagt, det finns ingen berättelse om hur de två smartphones kommer att fungera.

IDC får fel i sina förutsägelser och måste justera prognoser, så det är inte som att det har ett obefläckat resultat när det gäller sådana saker. Dessutom säger Apple i år att försäljningen kommer att bestämmas av utbudet och inte efterfrågan – så även om det skulle vilja sälja fler iPhones kommer det förmodligen inte att ha tillräckligt med enheter för att gå runt för alla.

IDC-rapporten är dock sannolikt korrekt, eftersom smarttelefonförsäljningen knappt växer idag och iPhone-försäljningen faktiskt är svagare jämfört med året innan. Men igen, ingen vet riktigt exakt hur konsumenter kommer att svara på iPhone 7 och iPhone 7 Plus.

Bildkredit: Onypix / Shutterstock

0 Shares