iPhone 8 Plus har den bästa smarttelefonkameran

0 Shares

iPhone8Plus_color_selection

Om det är viktigt att ta fantastiska foton och videor är iPhone 8 Plus den bästa smarttelefonen du kan få just nu. Det är enligt kameratestwebbplatsen DxOMark, som säger att Apples nya flaggskeppssortiment toppar sina diagram i nästan alla kategorier med “enastående bildkvalitet.”

IPhone 8 Plus kommer före alla andra smartphones i DxOMarks mobilranking, inklusive den mindre iPhone 8 som tar andraplatsen. Det torkar i princip golvet med alla andra rivaliserande flaggskepp, inklusive den väl mottagna Google Pixel och HTC U11.

IPhone 8 Plus har fått 94 poäng, baserat på ett genomsnitt av dess bild- och videopoäng, vilket gör det två poäng före iPhone 8 och fyra poäng över Google Pixel och HTC U11, som delar tredje plats.

Mest intressant är att DxOMarks resultat visar att Apple har gjort betydande förbättringar med iPhone 8-generationen över iPhone 7-linjen. IPhone 7 Plus får mycket lägre 88 poäng, medan iPhone 7 bara lyckas få 85 poäng.

Och det är lätt att förstå varför: både iPhone 8 Plus och iPhone 8 levereras med bättre kameror än föregående generation. Plusser, bland annat, får överlägsna videoinspelningsfunktioner, medan den mindre modellen ger optisk bildstabilisering till sin lista över funktioner.

DxOMark förväntar sig emellertid inte iPhone 8 Plus-regeringstid. IPhone X, som kommer att finnas tillgänglig i början av november, har den bästa kameran från någon ny iPhone, med en bredare bländare och optisk bildstabilisering för teleobjektivet och en mer imponerande framåtvänd kamera också. Det är självklart att det kommer att fungera bättre än iPhone 8 Plus.

Det blir dock intressant att se hur Galaxy Note 8 presterar vid testning. DxOMark har inte testat Samsungs senaste flaggskepp än, och det listar inte heller några av dess flaggskepp som introducerades tidigare 2017, Galaxy S8 och Galaxy S8 + – båda har fantastiska kameror.

0 Shares