IPhone är fortfarande smarttelefonen att slå

0 Shares

iPhone 7 Plus

Om man tittar på iPhone 7 och Galaxy S8 och jämför dem med sina föregångare kan man inte förneka att Samsungs flaggskepp har gjort ett större steg framåt. Det är utan tvekan den mer intressanta smarttelefonen av de två som ett resultat. Men som alltid översätts det inte automatiskt till bättre försäljning.

IPhone, för alla mindre uppgraderingar som den har fått genom åren, har sällan avlägsnats av sina rivaler, och det var återigen fallet under andra kvartalet 2017, när det i grund och botten torkade golvet med Galaxy S8 när det gäller försäljning .

Detta är enligt den senaste Strategy Analytics-rapporten om smartphonetransporter, som säger att under andra kvartalet i år levererades iPhone 7 och iPhone 7 Plus i 32 miljoner enheter, jämfört med bara 19,2 miljoner enheter för Galaxy S8 och Galaxy S8 +.

IPhone 7 är den mest populära i gänget, med 16,9 miljoner enheter levererade, följt av iPhone 7 Plus med 15,1 miljoner enheter, Galaxy S8 med 10,2 miljoner enheter och Galaxy S8 + med nio miljoner enheter. På femte plats ligger Xiaomi Redmi 4A med 5,5 miljoner enheter.

När det gäller de troliga skälen till att iPhone 7 fortfarande är kung på kullen, trots den intetsägande uppgraderingen som den representerar, säger Strategy Analytics senioranalytiker Juha Winter att det beror på sin “övertygande blandning av användarvänlig design, omfattande supportapp och utbredd närvaro i detaljhandeln. “

Totalt levererades 360,4 miljoner smartphones under andra kvartalet. De två iPhonerna har en sammanlagd marknadsandel på 8,9 procent, medan Galaxy S8-duon ligger på 5,3 procent. Redmi 4A står för 1,5 procent av alla enheter.

0 Shares