iPhone-försäljningen fortsätter att falla före lanseringen av iPhone 8

0 Shares

trasig-iphone

Igår diskuterade vi om intresset för Apple Watch minskar, men Tim Cook säger att försäljningen har fördubblats under det senaste året. Detta är ett enkelt krav att göra när du inte avslöjar de faktiska försäljningssiffrorna, men historien är definitivt mindre rosig när vi tittar på iPhone. För andra kvartalet någonsin minskade försäljningen av Apples smartphone.

Detta var inte bara en minskning av försäljningen utan en oväntad. Medan analytiker hade förutsagt försäljning i regionen 52,27 miljoner, är verkligheten att företaget levererade bara 50,2 miljoner under kvartalet som slutade den 1 april 2017. Det verkar inte som en stor skillnad, men det ihållande nedgången i försäljningen såg Apples aktier att följa efter 1,5 procent.

Trots nedgången i försäljning – vilket kan tillskrivas personer som håller ut för lanseringen av iPhone 8 – lyckades Apple fortfarande rapportera en ökning av intäkterna. Med detta sagt, steg 4,6 procent till 52,9 miljarder dollar under de 53,02 dollar som hade förutspåtts. Intäktsökningen beror delvis på det högre försäljningspriset på iPhone 7, men också på att förbättra Mac-försäljningen – ett hopp från 4 miljoner till 4,2 miljoner.

iPad-försäljningen sjönk till 8,9 miljoner enheter, och experter på FactSet förutspår att nedgången kommer att fortsätta för iPhone. Under nästa kvartal förutses försäljningen vara 42,31 miljoner telefoner. På det hela taget ser det ut och låter dåligt, men försäljningen är fortfarande imponerande. Nedgången kommer också att måla försäljningen av iPhone 8 i ett ännu bättre ljus, eftersom det nästan säkra hoppet i försäljningen kommer att bli ännu mer markant.

Bildkredit: Karakagotgot / Shutterstock

0 Shares