iPhone SE kan föryngra Apple och uppmuntra tillväxt på nya marknader

0 Shares

iphone_in_hand

Vi lever i smarttelefonens ålder och Apple har lyckats hugga sig en anständig storlek av kakan. Men medan varje ny iPhone hälsas med häpnadsväckande spänning, har tillväxten nyligen minskat till den punkten att en nedgång i försäljningen förväntas nästa kvartal. Senare idag förväntas Apple lansera iPhone SE för att motverka denna nedgång.

Den här mindre, billigare handenheten skulle se att företaget vågar in i nytt territorium på ett par sätt. Det skulle inte bara vara andra gången Apple har försökt att vädja till den billigare änden av smarttelefonen – iPhone 5c är det första försöket – men iPhone SE kan också se att företaget gör vägar till Kina såväl som Indien och tillväxtmarknader.

Att knäcka Kina skulle vara ett stort genombrott för Apple, liksom tilltalande för tillväxtmarknader, men det är inte utan risker. IPhone SE förväntas vara mindre än sina föregångare, och det är i sig en risk. Den allmänna trenden med smartphones är för allt större skärmar, så Apple hoppas tydligt att dessa tidigare outnyttjade marknader kommer att vara angelägna om att få tag på en iPhone så att den mer diminutiva storleken inte spelar någon roll.

På tillväxtmarknader kommer även en billigare iPhone fortfarande att betala ett premiumpris jämfört med överflödet av låga Android-telefoner som finns där ute. Men det finns också användare runt om i världen som en filmskärm inte är viktig för. Det är dessa människor som Apple också försöker vädja till, kanske hjälper dem att ta sina första preliminära steg in i smarttelefonvärlden.

Bortsett från att reta folk om dagens lanseringsevenemang, har Apple varit kännetecknande för det som tillkännages idag, men det har funnits tillräckligt med välkända rykten för att göra utseendet på iPhone SE till en säkerhet.

Nyckeln här är det lägre priset, och Apple måste ha gjort några nedskärningar för att göra detta möjligt. Den förväntade 4-tums skärmen är det mest uppenbara området där besparingar kan göras, men det är också troligt att vissa funktioner kommer att saknas. Även om stöd för Apple Pay sannolikt kommer att finnas, kan detsamma inte sägas för 3D Touch. Vad som inte är klart är processorn som kommer att användas, mängden lagring och vad det faktiska priset kommer att vara.

Allt avslöjas senare i dag, och vi får en fullständig rapport när meddelandet görs.

Uppdatering: Apple har officiellt meddelat iPhone SE. Du kan läsa mer om det här.

Fotokredit: Yeamake / Shutterstock

0 Shares