iPhone X-försäljningen enligt uppgift under förväntningarna

0 Shares

iphone-x-launch-tokyo

Smartphone-köpare är inte så imponerade av iPhone X. Enligt en ny rapport från Nikkei såg Apple “långsammare än väntat” försäljning på stora marknader som USA, Europa och Kina under semestern.

Nikkei hävdar att Apple därför har beslutat att halvera produktionsmålet för sin flaggskeppsmartphone under första kvartalet 2018 från 40 miljoner enheter till 20 miljoner enheter.

En av de främsta anledningarna till iPhone Xs svaga prestanda verkar vara priset. Den mest prisvärda versionen av flaggskeppet börjar på 999 USD i USA, medan det på andra marknader är betydligt dyrare även när man redovisar skillnaden i skatt.

Apple räknade troligen med på semesterperioden för att ge en hälsosam försäljningsökning, vilket skulle ha varit i nivå med tidigare lanseringar. Vanligtvis är Q4 ett mycket bra kvartal för iPhone-försäljning.

Nikkei konstaterar också att inventeringen för iPhone X “börjar stiga” efter en period av brist. Att beställa färre enheter skulle ge Apple så lite lager som möjligt att flytta in i nästa kvartal.

Eftersom detta är en rapport från en tredje part bekräftas inte informationen officiellt av Apple. IPhone-tillverkaren kommer att avslöja försäljningssiffror snart för det senaste kvartalet, vid vilken tidpunkt vi bör få en bättre förståelse för hur sortimentet fungerar i iPhone X-eran.

0 Shares