iPhone X startar i långa köer när Apple-aktierna har rekordhögt

0 Shares

Dagen som miljontals människor har väntat på har äntligen kommit: det är iPhone X lanseringsdag. Runt om i världen stod tusentals hoppfulla shoppare i kö för att få tag på den senaste handenheten.

Och det fanns dubbel anledning för Apple att fira. De långa linjerna betalar förslag på att det fanns lite intresse för iPhone X, och företaget tillkännagav också sitt resultat för fjärde kvartalet. Nyheten var så bra, Apples aktier steg till ett rekordhögt antal efterhandstider.

Se även:

De senaste resultaten visar att försäljningen ökade för Apple med 12 procent till 52,6 miljarder dollar, och iPhone-tillverkaren kommer närmare och närmare att bli det första biljoner dollarföretaget. Aktiekurserna steg med 5 procent, vilket gav Apple ett värde på cirka 900 miljarder dollar.

Apples finansdirektör, Luca Maestri, sa:

Apples omsättningstillväxt accelererade för fjärde kvartalet i rad och ökade EPS-tillväxten med 24 procent i septemberkvartalet. Vi genererade också ett starkt operativt kassaflöde på 15,7 miljarder dollar och returnerade 11 miljarder dollar till investerare genom vårt kapitalavkastningsprogram.

Resultaten visar att intäkterna från “tjänster” – som inkluderar pengar från Apple Pay och AppleCare – nådde en rekordhög nivå.

Tim Cook levererade resultatrapporten för Q4:

Vi är glada att kunna rapportera en mycket stark avslutning på ett bra räkenskapsår 2017 med rekordintäkter för fjärde kvartalet, tillväxt från år till år för alla våra produktkategorier och vårt bästa kvartal någonsin för tjänster. Med fantastiska nya produkter inklusive iPhone 8 och iPhone 8 Plus, Apple Watch Series 3 och Apple TV 4K som går med i vårt produktsortiment ser vi fram emot en fantastisk semestersäsong, och med lanseringen av iPhone X igång just nu, vi kunde inte vara mer upphetsad när vi börjar leverera vår vision för framtiden med denna fantastiska enhet.

0 Shares