iPhone X vs iPhone 8 vs iPhone 8 Plus: Vilket Apple-flaggskepp ska du köpa?

0 Shares

Apple iPhone X vs iPhone 8 vs iPhone 8 Plus

Med den nya iPhone X gjorde Apple det bara svårare att bestämma vilken ny iPhone att köpa. Det handlar inte längre om att ta reda på vilken skärmstorlek du föredrar eller hur snygg du vill att kameran ska vara. Det nya barnet på blocket är annorlunda och kommer med alla möjliga häftiga funktioner som kan göra dig mer förvirrad än någonsin.

Det är så annorlunda än iPhone 8 och iPhone 8 Plus att det i grunden är i en egen kategori, högst upp i Apples smartphone-sortiment. Men hur jämför det egentligen med de andra två flaggskeppen, och är det rätt iPhone för dig?

Visa

IPhone X är stjärnan i showen här och packar en 5,8-tums OLED-skärm med en upplösning på 2436 med 1125 pixlar. Det tar nästan allt utrymme på framsidan. Och det finns inga offer när det gäller kvalitet, eftersom det erbjuder det bästa kontrastförhållandet för alla tre enheterna (1 000 000: 1, mot 1400: 1 för iPhone 8 och 1300: 1 för iPhone 8 Plus), sann tonteknik, 3D touch och en ljusstyrka på 625 cd / m2.

Där iPhone X-skärmen kanske inte imponerar finns i den övre delen. Utskärningen, även om det är nödvändigt för att erbjuda vissa funktioner, gör att det ser konstigt ut. Som jämförelse har skärmarna på iPhone 8 och iPhone 8 Plus inte samma problem.

Varken iPhone 8 eller iPhone 8 Plus kommer dock nära. Den förstnämnda har en 4,7-tums skärm med en upplösning på 1 334 gånger 750 medan plusser packar en 5,5-tums panel med en upplösning på 1 920 gånger 1 080. Det finns ingen banbrytande design här.

Sammantaget tar iPhone X den här.

Kamera

IPhone X och iPhone 8 Plus har en liknande kamerakonfiguration. Båda har en dubbel 12MP-sensor på baksidan, en för vidvinkelfoton och den andra för porträtt. Men medan iPhone 8 Plus bara får optisk bildstabilisering för en enda sensor (vidvinkelkamera), har iPhone X dubbel optisk bildstabilisering för att täcka båda. Detta gör skillnad i svagt ljus, där iPhone X ska överträffa den.

IPhone 8 är dock fast med en traditionell installation, en 12MP-kamera som har en vidvinkel f / 1.8-lins. IPhone X och iPhone 8 har en f / 1.8-lins för vidvinkelsensorn och en f / 2.4-lins för porträttlinsen. Ju mindre antal desto mer ljus når sensorn.

IPhone X och iPhone 8 Plus får också Portrait Lighting, vilket gör det möjligt för användare att ändra belysningen i ett foto efter det faktum. IPhone 8 får inte detta, inte heller får det porträttläge, vilket låter användare spela med bokeh.

Ett annat område där iPhone X och iPhone 8 Plus kommer på toppen är när det gäller zoom. Båda erbjuder optisk zoom, medan iPhone 8 sitter fast med digital zoom. Den optiska zoomen aktiveras av den andra kameran, som har ett smalare synfält.

Alla erbjuder 4K-videoinspelning med upp till 60FPS, optisk bildstabilisering för videor, slow motion-video och en fyr-LED-blixt med långsam synk, bland huvudfunktionerna.

Det är den huvudsakliga kameran som täcks, men hur är det med framskjutaren? IPhone X är också lite bättre här, med vad Apple kallar en “TrueDepth” -kamera. Den har en 7MP-sensor, med en f / 2.2-lins, retina-blixt och 1080p videoinspelning, precis som iPhone 8 och iPhone 8 Plus.

Men det lägger till porträttläge, porträttbelysning och animoji. Den sista funktionen gör det möjligt för iPhone X att efterlikna ditt ansikte i animerad emoji (därav namnet animoji). Föreställ dig en bajsemoji som speglar hur du pratar, med din röst i bakgrunden, så får du bilden.

Sammantaget tar iPhone X den här. IPhone 8 Plus kommer riktigt nära, men den överlägsna optiska bildstabiliseringen som iPhone X har och dess mer avancerade framåtvända kamera gör det till det bästa av gänget.

Prestanda

Apple har utrustat iPhone X, iPhone 8 och iPhone 8 Plus med samma A11 Bionic-processor, som använder en 64-bitars arkitektur, med en Neural-motor och en M11-rörelse-coprocessor. Vad detta betyder är att prestanda ska vara identisk.

IPhone 8 kommer sannolikt att bli mindre stressad när man kör resurskrävande appar, som kraftkrävande spel. Varför? Displayen har det lägsta antalet pixlar, vilket hjälper prestanda. I praktiken bör dock alla gå lika.

Batteri-liv

Apple säger att iPhone X håller två timmar längre än iPhone 7, medan iPhone 8 och iPhone 8 Plus utför “ungefär samma” som sina föregångare. Men vad betyder det egentligen när det gäller verklig användning?

IPhone X matchar iPhone 8 Plus när det gäller samtalstid, med en siffra på 21 timmar, medan iPhone 8 kommer sist med 14 timmar.

Både iPhone X och iPhone 8 får cirka 12 timmars batteritid för “Internetanvändning” medan iPhone 8 Plus trummar båda med 13 timmar.

När det gäller trådlös videouppspelning lovar iPhone X och iPhone 8 återigen samma batteritid, nämligen 13 timmar. Och återigen kommer iPhone 8 Plus framåt med 14 timmar.

Saker och ting är lite annorlunda för ljud, eftersom iPhone X har samma prestanda som iPhone 8 Plus, 60 timmar, medan iPhone 8 kommer senast med 40 timmar.

Apple tillägger att användare kan förvänta sig att ladda sin iPhone X, iPhone 8 eller iPhone 8 Plus upp till 50 procent på en halvtimme. Tillägget av snabb laddning kommer sannolikt att göra saker mycket lättare för tunga användare. Det är också värt att notera att alla levereras med Qi trådlös laddning bakad.

Så vilken är bäst? IPhone 8 Plus tar första plats, även om iPhone X inte är så långt efter. IPhone 8 har den kortaste batteritiden.

Face ID eller Touch ID?

Med iPhone X har Apple tappat Touch ID. Det nya flaggskeppet kommer med ansiktsigenkänningsteknik, som det kallas Face ID. Under tiden behåller iPhone 8 och iPhone 8 Plus, som liknar iPhone 7 och iPhone 7 Plus när det gäller design, Touch ID.

Vad är skillnaden här? Tja, Apple har arbetat för att säkerställa att det kommer att ske en smidig övergång för användare, så ingenting bör påverkas som ett resultat. Apple Pay kommer till exempel att fungera bra med Face ID.

Med detta sagt måste du vara inom ett visst avstånd och en vinkel mot iPhone X för att låsa upp den, medan du med iPhone 8 eller iPhone 8 Plus bara kan vila ett finger på hemknappen för att få den att gå direkt till startskärmen.

Färger

IPhone X kommer att finnas i bara två färger, Silver och Space Grey. IPhone 8 och iPhone 8 Plus kan också fås i guld. Det finns en annan skillnad som är värt att nämna. IPhone X har en svart front, oavsett vilken färg du väljer, medan iPhone 8 och iPhone 8 Plus har matchande front- och bakpaneler.

Storlek

IPhone X har en enorm fördel jämfört med iPhone 8 och iPhone 8 Plus. Den har den största skärmen i ett paket som bara är marginellt större än iPhone 8. Den kommer in på 143,6 x 70,9 x 7,7 mm (5,65 x 2,79 x 0,3 tum) och väger bara 174 g (6,14 oz).

Som jämförelse mäter iPhone 8 138,4 x 67,3 x 7,3 mm (5,45 x 2,65 x 0,29 tum) och väger 148 g (5,22 oz). IPhone 8 Plus dvärgar båda med 158,4 x 78,1 x 7,5 mm (6,24 x 3,07 x 0,3 tum) och 202 g (7,13 oz).

Så även om tekniskt sett iPhone X borde vara svår att hantera, betyder den nya skärmen att den faktiskt är väldigt kompakt. Det är den mest rundade av de tre, och den vi skulle rekommendera om du vill ha en massiv skärm i ett paket som är lätt att hantera.

Appar

Normalt skulle detta inte vara något vi måste diskutera, men eftersom iPhone X kommer med en ny skärm tar det lite tid innan alla appar som du älskar kan dra full nytta av det. När Apple ändrar saker svarar utvecklare vanligtvis ganska snabbt, men det finns ändå appar som inte uppdateras direkt.

Prissättning (och lagring)

IPhone X är överlägset den dyraste av de tre. Det kommer att erbjudas i två modeller, en med 64 GB och den andra med 128 GB, till 999 $ respektive 1149 $. Det högre priset kommer troligen inte att avskräcka konsumenterna, men om du letar efter något mer överkomligt måste du överväga iPhone 8 eller iPhone 8 Plus.

Bas iPhone 8 kostar $ 699, för vilket du får 64 GB lagringsutrymme. 256 GB-modellen är prissatt till $ 849. Det är det billigaste av de tre. IPhone 8 Plus kommer i mitten, med 64 GB-modellen kostar $ 799 och 256 GB-versionen erbjuds till $ 949.

Vilken ska du köpa?

I slutändan handlar det om prestationspreferenser och den budget du har.

IPhone X är den mest imponerande nya iPhone, och om du vill ha det bästa som Apple har att erbjuda, är det ingen idé att välja den. Den har all den senaste tekniken du kan få idag och den bästa balansen mellan skärmstorlek och enhandsanvändbarhet. Om pengar inte är något objekt, gå till det.

Som sagt, det finns fortfarande goda skäl till varför du bör överväga iPhone 8 och iPhone 8 Plus.

IPhone 8 är det bästa alternativet om du vill ha en liten flaggskeppssmartphone som är förnuftigt prissatt. På 699 $ erbjuder det mycket valuta för pengarna i iPhone-utrymmet utan att offra mycket när det gäller funktioner. Skärmen är den svagaste punkten, även om många verkar vara nöjda med det, baserat på hur bra iPhone 7 har sålt.

IPhone 8 Plus är emellertid det bästa alternativet om du vill ha en stor smartphone utan att gå in på iPhone X-prissättning och designområde. För $ 799 får du nästan allt som iPhone X har, spara uppenbarligen för den nya skärmen och lite bitar här och där, så det finns inte mycket du kommer att sakna, men det är betydligt större.

0 Shares