iPhone Xs TrueDepth-kamera ligger flera år före Android-tävlingen

0 Shares

iPhone X Face ID

IPhone är sällan den första smarttelefonen som släpper en ny teknik på marknaden, men när Apple bestämmer sig för att implementera en ny funktion får den det vanligtvis redan från början. Detta verkar också vara fallet med TrueDepth-kameran på iPhone X, som sägs ligga några år före Android-tävlingen.

TrueDepth fungerar som en iris-skanner och framåtvänd kamera på iPhone X och enligt KGI Securities-analytiker Ming-Chi Kuo behöver Apples rivaler cirka två och ett halvt år för att kunna erbjuda samma nivå av funktionalitet på sina Android-smartphones.

Redmond Pie, som delade Kuos påståenden, säger att analytikern ursprungligen trodde att Android-veckningen skulle matcha Apple inom en kortare tidsram, mellan ett och två år. En del av anledningen till den reviderade uppskattningen är att implementeringen och den använda tekniken är för olika vid denna tidpunkt.

Samsung erbjuder till exempel ansiktsigenkänning och en iris-skanner på Galaxy S8, som är iPhone X: s främsta Android-rival, men baserat på min erfarenhet är dess implementering inte särskilt tillförlitlig. Det fungerar bra i många fall, men det finns många gånger när det inte känner igen mig och faller tillbaka till en PIN-kod eller fingeravtrycksläsaren.

Galaxy S8, liksom andra enheter som för närvarande är tillgängliga, saknar också ansiktsspårning, något som Apple snabbt har visat upp under lanseringen av iPhone X. Detta gör skillnad på mjukvarusidan, men det kan vara svårt att bli upphetsad över en poop-emoji som spårar ditt ansikte – som Apple visade under demo.

Kuos påstående kan låta lite långsökt, men det verkar troligt. Apple hade en övre kant ett tag med fingeravtrycksläsaren på iPhone 5s och efter iterationer innan dess Android-konkurrenter kom ikapp, och det borde inte överraska någon att se att detta är fallet igen med TrueDepth.

0 Shares