iTunes Radio tappar fri åtkomst när Apple Music står i centrum

0 Shares

ITunes Radio, som lanserades 2013, gjorde det möjligt för iOS- och iTunes-användare att skapa anpassade on-the-fly-stationer byggda från algoritmer, samt utnyttja andra temastationer. Men de annonsstödda stationerna kommer inte att vara fritt tillgängliga på länge.

Sent i går kväll började Apple skicka ut e-postmeddelanden till användare som informerade dem om att gratis iTunes-radiostationer inte längre skulle vara tillgängliga från och med den 28 januari. Apple kommer fortfarande att ha algoritmbaserade stationer, men nu kommer de att vara en exklusiv komponent av Apple Music – som kräver ett betalt abonnemang. Åtminstone kommer de inte att ha annonser i det scenariot.

Apple kommer fortfarande att ha Beats 1-radiostationen tillgänglig för iTunes- och iOS-användare, även om de inte är Apple Music-prenumeranter, men det finns inget utrymme för anpassning där: sändningen innehåller live-DJs och kända artister och har ett fast schema. I själva verket kan det finnas fler Beats-stationer som kommer, om en ny varumärkesapplikation visar sig vara korrekt, även om det ännu inte finns något sätt att veta om något av det innehållet också är gratis för alla användare.

0 Shares