Ja, Apple saktar verkligen ner din gamla iPhone – men säger att det är för ditt eget bästa

0 Shares

Ansluta en iPhone 6S

Vi vet nu med säkerhet vad många har misstänkt under en tid: Apple saktar verkligen ner äldre iPhones. Telefontillverkaren har äntligen kommit rent över vad som händer – det försämrar verkligen sina telefons prestanda.

Även om det har spekulerats i att företaget har bromsat på åldrande telefoner i ett försök att uppmuntra människor att uppgradera till nyare modeller, säger Apple att det faktiskt finns en annan anledning till att gamla iPhones presterar mindre imponerande i riktmärken. Det är batteriets livslängd.

Se även:

Från och med iPhone 6 började Apple minska telefonens prestanda för att undvika problem som kan orsakas av åldrande batterier. Förra året lades nedgången till iPhone 6, 6S och SE-telefoner, och släppandet av iOS 11.2 såg det också läggas till iPhone 7.

Den hemliga strypningen av enheter är något som man trodde ha blivit avskräckt, men en antagning direkt från Apple bekräftar människors misstankar och har orsakat besvikelse i företagets fanbase.

Den här veckan sa Apple:

Vårt mål är att leverera den bästa upplevelsen för kunderna, som inkluderar total prestanda och förlänger livslängden på deras enheter. Litiumjonbatterier blir mindre kapabla att tillgodose toppströmkrav vid kalla förhållanden, har låg batteriladdning eller när de åldras över tiden, vilket kan resultera i att enheten oväntat stängs av för att skydda dess elektroniska komponenter.

Förra året släppte vi en funktion för iPhone 6, iPhone 6S och iPhone SE för att utjämna de momentana topparna endast när det behövs för att förhindra att enheten oväntat stängs av under dessa förhållanden. Vi har nu utökat den funktionen till iPhone 7 med iOS 11.2 och planerar att lägga till stöd för andra produkter i framtiden.

Så det verkar som om användare av iPhone 8 och iPhone X har samma öde att se fram emot, men Apple insisterar på att den tvingade avmattningen inte är ett exempel på inbyggd föråldring. Emellertid är tystnaden kring funktionen något som inte kommer att fungera till Apples fördel. Även om det är möjligt att se avmattningen av enheter som ett sätt att förlänga deras liv, kommer många iPhone-ägare att fråga varför företaget valde att vänta så länge för att vara ärlig om vad det har gjort.

Bildkredit: Chadawan Heemsuhree / Shutterstock

0 Shares