Ja, sir, Apple macOS 11 Big Sur är här

0 Shares

Det är den 12 november och macOS 11 Big Sur släpps officiellt idag – ja, herr, verkligen. Varför spelar datumet någon roll? Tja, jag antar att det inte är i det stora schemat av saker, men ändå är det ganska förvånande att Apple inte släppte det i går, när datumet var 11/11. Pojke, det missade tillfället, va? Jaja.

Men ja, om du är Mac-ägare kan du äntligen installera den senaste versionen av MacOS-operativsystemet. Detta är mest anmärkningsvärt för att vara den första versionen av macOS som körs på Apples nya M1-drivna Mac-datorer. Och ja, Big Sur på dessa nya Mac-datorer kan också köra iOS- och iPadOS-appar.

Den vackra macOS 11 Big Sur är helt laddad med nya funktioner och appar. Till exempel blir Safari – utan tvekan den bästa övergripande skrivbordswebbläsaren – ännu snabbare. Apple Maps blir renoverade med en ny design och tillagd funktionalitet, medan Messages uppdateras så att de liknar mobilversionen med roliga effekter och anpassningar. Du kan läsa utgåvan här.

“Big Sur levererar en rymlig ny design som underlättar navigering, samtidigt som användarna får fler kontroller. Från krökningen av fönsterhörn till paletten av färger och material kommer den tankeväckande designen att gynna alla från första gången Mac-ägare till mest krävande proffs. Dockikoner behåller sin Mac-personlighet samtidigt som de verkar mer konsekventa över hela Apple-ekosystemet för ett mer sammanhängande utseende och känsla. Och en ny design för appar gör det lättare för användare att hålla fokus på sitt innehåll och interagera med appar. Knappar och kontroller visas när det behövs och går tillbaka när de inte är det – minskar den visuella komplexiteten och tar det mest relevanta innehållet i framkant, säger Apple.

LÄS OCH: Apple presenterar M1-drivna Mac-datorer, och Microsoft Windows 10 är den stora förloraren

Fruktlogotypföretaget säger också: “Den största uppdateringen av Safari sedan den ursprungliga lanseringen 2003 gör världens snabbaste webbläsare ännu snabbare samtidigt som branschledande batteritid bibehålls. Safaris JavaScript-motor hjälper det att överträffa andra webbläsare på Mac och PC och laddar ofta besökta webbplatser i genomsnitt 50 procent snabbare än Chrome. Och på nya Mac-datorer med M1 är Safari nu upp till 1,5 gånger snabbare när JavaScript körs och nästan 2x mer lyhörd. Streaming på populära plattformar är mer levande och tydligt med tillägg av båda YouTube och Netflix i 4K HDR. Nydesignade flikar gör det snabbare och mer effektivt att navigera i Safari genom att visa fler flikar på skärmen, avslöjar förhandsgranskningar av sidor när du svävar över flikar och visar favoriter som standard för enkel identifiering. “

Om du för närvarande använder en Mac kan du uppgradera till macOS 11 Big Sur genom att klicka här. Naturligtvis, om du inte har en Mac kan du köpa en här – den nya Mac mini är ganska prisvärd från bara 699 $. Vill du inte dela med dina pengar? Du kan försöka köra macOS via Linux enligt den här informativa videon.

0 Shares