Jag ändrade mig: iPhone 6 kan vara den första Apple-produkten som har NFC

0 Shares

Bristen på marker betyder att vi inte kan bekräfta vilken processor iPhone 6 kommer att packa inuti den vid lanseringen, och det betyder också att vi bara har källans ord att fortsätta med avseende på NFC-inkludering.

Ändå har det funnits tecken som pekar på att Apple omfattar den trådlösa tekniken. Tidigare i år förutspådde analytiker att Apple ville integrera NFC i nästa generation av iPhones, och en patentansökan som beskriver en virtuell NFC-plånbok lagrad på en telefon stöder denna förutsägelse.

Apple har enligt uppgift också börjat uppgradera sina försäljningssystem för detaljhandeln för att stödja NFC, så det senaste ryktet verkar troligt.

Om Apple väljer att anta NFC kan det bana väg för en omfattande mobilbetalningsrevolution.

För närvarande är betalningspunkter för trådlösa mobiltelefoner i Storbritannien i bästa fall knappa, men med en gigantisk kraft som Apple som antar tekniken och driver kontaktlösa betalningar ser framtiden för NFC-betalningar mycket ljus ut.

Nu behöver vi bara en app för att länka våra Oyster-kort och arbetet passerar in i en Passbook-liknande NFC-hub-app, och vi blir verkligen nöjda gadgeters.

LÄS MER: Apple iPhone 6: specifikationer, pris, släppdatum – allt vi tror att vi vet

[Nowwhereelse.fr via AppleInsider]

0 Shares