Jag känner mig som en IDIOT för att köpa Apple AirTag

0 Shares

Är jag en “Apple-kille?” Jag antar det; åtminstone min iPhone, iPad, Mac och Apple TV skulle föreslå att så är fallet. Med det sagt kastar jag inte blint pengar på företagets senaste produkter. Till exempel använder jag fortfarande en iPhone 8 Plus – med en hemknapp – som min smartphone. Jag har inte en snygg iPad Pro utan istället en 7: e generationens vanliga iPad med bara 32 GB lagringsutrymme. Det är sant, min 2020 M1 Mac mini är väldigt modern, men det är den extremt billiga basmodellen.

Apples nyaste produkt, AirTag, började säljas den senaste fredagen, och av någon anledning fastnade jag i hype och förbeställde en. Inte bara köpte jag AirTag utan också en röd nyckelring i läder för den. Nästan omedelbart efter att jag gjort beställningen kände jag mig som en total idiot. Det är förmodligen ett av de dumaste tekniska inköp jag någonsin gjort.

Innan jag förklarar varför detta var ett dumt köp, låt oss prata om vad exakt AirTag är. Produkten kan fästas på andra fysiska föremål du äger så att du kan spåra dem med Apples “Hitta min” -funktion. Så, till exempel, sätts AirTag in i lädernyckelringen jag köpte och sedan fästs nyckelringen på mina nycklar. Om jag tappar mina nycklar kan jag dra ut min telefon och hitta dem på en karta. Jag kan till och med låta mina nycklar spela ett ljud, så jag kan hitta dem om de av misstag är dolda i till exempel min soffa.

LÄS OCH: Apple introducerar AirTag, dess kakelliknande objektspårare

Det här är en snygg produkt (men inte ett nytt koncept), och jag är säker på att den kommer att fungera bra. Så varför är mitt köp dumt? Helt enkelt priset. AirTag kostar $ 29 och den snygga lädernyckelringen kostar ännu mer – $ 35. Efter skatt är min totala kostnad 69,52 $! Ja, folk, jag betalade i huvudsak $ 70 till Apple för det fall jag en dag skulle tappa mina nycklar. Under alla mina år har jag aldrig tappat min bil eller husnyckel. Om det var, säg $ 20 totalt för en nyckelring med spårningsfunktioner, kanske det skulle vara OK. Men $ 70? Jag är en total idiot. Apple fick mig.

Kommer jag att avbryta förbeställningen eller returnera Apple AirTag? Antagligen inte. Jag vill prova det och leka med saken av nyfikenhet. Sammantaget kommer sjuttio dollar inte att förstöra mig, även om det är mycket pengar – åtminstone för mig. Med allt detta sagt uppmanar jag alla att fastna i hype att ta ett djupt andetag och fråga sig själva: “Behöver jag verkligen en AirTag?” För de flesta konsumenter är svaret antagligen nej – särskilt till det här priset.

Vänligen notera: Några av ovanstående länkar kan vara kopplade länkar, vilket innebär att vi eller våra författare kan få betalning om du köper en av dessa artiklar (eller andra artiklar) efter att ha klickat på dem.

0 Shares