Jag valde MacBook Pro med Touch Bar framför Surface Book

0 Shares

MacBook Pro 15 med Touch Bar

Vatten slog vindrutan – en ström av tunga droppar – när min fru kämpade för att mata in pengar i avgiftsmaskinen. Störregen är ovanlig under november i San Diego, men vi hade syfte att köra 36 km genom regnet till Chula Vista och Otay Ranch Apple Store, där jag aldrig varit tidigare. Butiken var den enda som hade 15,4-tums MacBook Pro med Touch Bar i lager.

Elva dagar tidigare, den 15 november 2016, fick jag 13,3-tumsmodellen som beställdes den 27 oktober. Medan första intrycken var wow, kändes den bärbara datorn långsamt jämfört med min tidigare MBP, och batteriet tappades på ungefär hälften av tiden enligt specifikationerna. Jag var orolig att Apple producerade en defekt enhet. Ingen butik i området hade den mindre bärbara datorn i lager, om jag vill dra nytta av 14-dagars returpolicy. Tidsfristen närmade sig, så jag betraktade som alternativ min första 15-incher på mer än ett decennium, delvis frestad av fyrkärnig processor och diskret grafik.

Om inte en, den andra

Snabbspola fram till nu, kort: Under de senaste dagarna har jag sett några berättelser om kortare än förväntat MBP-batteritid; kunder klagar. Maskinvara misstänks (när finns det inte i nyheter om klickbete). Efter en ny macOS Sierra-installation på den 13,3-tums bärbara datorn och överföring av min frus inställningar och programvara från en äldre MBP är batterilivslängden arbetsdagslång plus. Kanske hade datorn dålig fabriksinstallerad bild eller, mer troligt, trots att jag tyckte om en skyldig, sugde något i min installation CPU-cykler och energi. (Jag undersökte det!) Så om din nya MacBook Pro bränner ljuset snabbt, kolla veken!

Återvände till att smälta den 26 november stod jag över den större MacBook Pro, i vördnad och förtvivlan. Saken kändes snabbt – nästan mind-reading AI-mode, förutse tangenttryckningar innan jag gjorde dem. Men skärmen var enorm. Även 13,3 tum är större än min preferens; ge mig en bärbar dator som är lätt att ta tag i.

Men ju längre tid jag spenderade och justerade, kanske 45 minuter, desto bekvämare blev den bärbara datorn. Beslut: Att förstå att datorn kunde returneras inom 14 dagar och känna igen ersättnings MBP 13-beställning skulle inte levereras, enligt Apple Store online, i 4 veckor eller mer, jag gjorde köpet.

Min första ångest försvann inom några timmar efter att jag återvände hem och satt upp MBP 15. Jag beklagar inte.

Storlek spelar roll

Den 13,3-tums MacBook Pro som jag hade beställt från Apple Store online var en anpassad konfiguration: 2,9 GHz Core i5-processor, 16 GB RAM, 512 GB SSD. Den bärbara datorn ersatte min tidiga 2015-modell med 3,1 GHz Core i7-chip, 16 GB RAM, 256 GB SSD. Min högskolestudents dotter accepterade hand-me-down och ersatte sin något slog och repade Apple-bärbar dator från 2013 med 2,6 GHz Core i5-processor, 8 GB minne, 256 GB SSD.

Jag blev förvånad över hur den nyare bärbara datorn verkade långsammare än den gamla. Beviljas, jämförelsen var i5 och i7, men också olika generationens Intel-processorer. Om inte MBP 15 var jag redo att returnera 13,3-tumaren för återbetalning.

Med tanke på hur mycket jag redan har spenderat på 13,3-tums MacBook Pro var några hundra extra för mycket mer dator inte en mental (eller budget) sträcka. Men jag skulle aldrig spendera så mycket utan att först ha upplevt saken. Förståelse: Jag skulle returnera den mindre anteckningsboken för återbetalning. Därför den regniga bilresan.

Config: 2,7 GHz Core i7-processor, 16 GB RAM, 2 GB Radeon Pro 455-grafik, 512 GB SSD. CPU: n är fyrkärnig och skillnaden är ganska märkbar jämfört med MBP 13: s dual-core processor. Den här skönheten är en mångsidig maven som ingenting som tas upp av mina grubbiga tassar. Detta markerar också de flesta pengar jag har spenderat på en bärbar dator. Någonsin. Den skräddarsydda 13-incherna uppgick till 2 199 USD och den större 2 799 USD.

Varför MBP?

Nu måste du undra: “Varför?” Det är inte för Touch Bar, som inte är så värdelös som jag förväntade mig. Den ljusare (500-nit), mer färgprecisa skärmen kontrollerar en ruta. Mer betydelsefullt har jag pined för Apples fjärilstangentbord sedan sin debut på 12-tums MacBook, vilket är långt underdrivet för mina dagliga datorbehov. MBP 15 gör inte besviken. Att skriva upplevelse på andra generationens fjäril är helt fantastisk. Medan tangenterna är bullriga ger de en fantastisk känsla och lyhördhet.

Men när jag valde att spendera så mycket mer valde jag också andra fördelar: större standard, integrerad skärmupplösning (2880 fram till 1800); fyrkärnig processor; diskret grafik; och expansiv, kapabel pekplatta, bland dem.

Funktioner är meningslösa utan fördelar, och jag har några i åtanke. I slutet av oktober återvände jag helt till jobbet efter en tvingad sommarsabbat med anknytning till ögonkirurgi som låter mig bära glasögon för att läsa men befriar mig från dem för avstånd. Jag är redo att skriva, skriva, skriva och MacBook Pro med Touch Bar känns – bildligt – som verktyget för att göra just det. Jag gör mer fotografering och videoproduktion och producerar en podcast.

Jag behöver en bärbar dator som kan hålla jämna steg med flera öppna och pågående projekt samtidigt utan stammar och stopp som avbryter mitt arbetsflöde och ännu viktigare stör min uppmärksamhet. Jag är en äldre författare nu och avbrott kan lämna en krater där mitt kreativa flöde var.

Den större skärmen, och till och med den fysiska storleken, passar bättre mina behov än 13,3-tums. Hur konstigt; Jag tackar Apples leveransbrist för att jag har kunnat utmana mina föreställningar och bli större när marknadstrenden är mindre bärbara datorer. Den andra mentala barriären: Kostnad, eftersom jag aldrig någonsin kunde ha tänkt att spendera så mycket på en bärbar dator – och ärligt talat skulle jag inte göra det om inte en böjd önskan att producera innehåll efter sommarsabbaten.

Jag känner mig glad att skriva på den nya MBP, för dess bländande skönhet och också för hur Touch Bar förändras kontextuellt beroende på applikation eller vad jag gör. (Du måste vänta på min fullständiga recension för mer om funktionen.) Glädje är en fördel som ofta förbises av högteknologiska produktdesigners.

Skrapa ytan

Visst kan andra bärbara datorer göra lika mycket för samma kostnad, eller ännu mindre. Japp, jag övervägde på allvar Surface Book, som Microsofts Brian Hall gillade för två dagar sedan: “Innovationen i Surface tillsammans med besvikelsen från den nya MacBook Pro – särskilt bland proffs – leder till att fler och fler människor byter till Yta”. Han länkade sedan till PC Mag-berättelsen “Why I Left macOS for a Surface Book”, som börjar “The Mac is in problems”.

Sascha Segans erfarenhet av fjärilstangentbordet skiljer sig från min: “Jag kunde bara inte komma med de superplatta tangentborden. Jag slog ut ord hela dagen och att bli av med nästan alla kast på tangenterna var ganska mycket en deal breaker” . Som jag författar förstår jag känslan men har, som tidigare nämnts, mycket annan erfarenhet än PC Mag-analytikern.

Det finns mycket att tycka om Surface Book, som jag ser som den enda meningsfulla konkurrenten till någon MacBook Pro-storlek. Designen är härlig ögongodis, och skärmförhållandet 3: 2 passar mycket bättre för att skriva och undersöka innehåll i en webbläsare (MBP är 16:10). Maximal upplösning på den underbara 13,5-tumsskärmen, som är helt beröringsförmåga: 3000 x 2000 (MBP 13 är 2560 x 1600 och 2880 x 1800 för större).

Touch är en bonus om du behöver det, så finns det pennan. Jag är en hemsk konstnär och handskrivare. Jag började använda en skrivmaskin vid 14 års ålder – under mitten av 1970-talet – för att mitt penmansarbete är så hemskt. Som sådan har pennan liten överklagande, medan pekskärmen är en trevlig att ha som jag lärde mig av att använda Chromebook Pixel och andra Windows-bärbara datorer är inte en nödvändighet. För mig.

Som en medelålders typförfattare spelar tangentbordet mycket roll, och MBP Touch Bar lovar att utöka vad mina fingrar kan göra över planet där de är ständigt aktiva. Om jag var en annan person med olika prioriteringar och (konstnärliga) förmågor kan Surface Book vara saken.

Apple erbjuder en porttyp på nya MacBook Pros: USB Type-C (aka Thunderbolt 3), medan Microsoft serverar smörgåsbordet för anslutningsalternativ som de flesta vill ha. Sjätte generationens Intel Core-chips är standard från båda företagen.

Kostnadsjämförelser

Priset på Surface Book är lika eller nära mellan jämförbara konfigurationer för antingen MBP-storlek. Det var då jag köpte antingen. Microsoft är galet under semestern (förvänta dig aldrig erbjudanden från Apple). Till exempel: $ 1999 för MBP 13 eller SB med Core i5-processor, 8 GB RAM, 512 GB SSD. Naturligtvis serverar Microsoft stylus och pekskärm istället för Apples lilla Touch Bar – och skärmen konverteras till en surfplatta (som är för stor för min smak). Med i7-chip och dubbelt RAM: $ 2,499 för Apple och $ 2,699 för Microsoft, men för närvarande rabatterat till $ 2,299.

Medan skärmstorlekar matchar fel, här är Surface Book med Performance Base jämfört med MBP 15: Core i7, 16 GB RAM, 512 GB SSD – båda för $ 2 799. SB har pekskärm och penna, men MacBook Pro packar fyrkärnig processor. För mina behov, hastighet, professionell grafik och större skärm betyder mer.

Och något annat som konstigt är motsatsen till Sascha Segans deal-breaker: Jag tycker att skrivning på Surface Book-tangentbordet är oroande på ett sätt som liknar hans klagomål om MacBook Pro’s fjäril; det finns för mycket resor. ha! Hej, det är därför företag kan konkurrera: Olika prioriteringar och smaker bland potentiella användare.

Fanboys, kom inte in i en pissande match om vilken som är bättre. Eftersom båda spelar roll just nu, och Microsoft får bra bang från konkurrensen mellan dem. Tidigare idag frågade jag Stephen Baker, NPD-vice president och primär hårdvareanalytiker, om försäljning av MacBook Pro och Surface Book. De är “viktiga delar av vändningen på konsument-PC-marknaden när det gäller att peka den i en mer premiumriktning”, säger han. “Även om de inte är aktieledare har reklam som spenderats och marknadsföring hjälpt till att lyfta alla Windows-båtar – och det har naturligtvis inte skadat att alla Windows-märken har förstärkt sin premiumproduktutveckling”.

Förpackningen är den bästa bärbara datorn med de fördelar som betyder mest för dig. Så jag valde 15,4-tums MacBook Pro – och älskar det.

Hehe. Vem vet, kanske i ett alternativt universum, ledde kraftiga regn min fru och jag till närmare Fashion Valley Mall, där det finns Microsoft Store, där ett oemotståndligt Surface Book-erbjudande hypnotiserade mig.

Fotokredit: Joe Wilcox

Författarens anmärkning: Den ursprungliga, men kasserade rubriken med klickbete var “Ménage à trois! Jag skakade upp med MacBook Pro och Touch Bar”.

0 Shares