Jolla seglar ut i smartphonehaven med sexigt nytt operativsystem

0 Shares

Det som skiljer Jolla ut är dess operativsystem – Sailfish.

Medan plattformen inte är en helt ny art av telefonsmartar (den känner igen de vanliga skärmsträckande rörelserna), försöker den skilja sig genom att simma uppströms.

Användare kan kontrollera uppdateringar i händelsevyn genom att svepa uppåt, eller dra och släpp för att starta kameran via dess remskivmeny. Det kan låta som att köra på motsatt sida av vägen för tillfället, men det borde komma naturligt att kunna adoptera tekniker snabbt nog.

Det som är mest kritiskt är att Sailfish tillåter användare tillgång till både Android- och native Sailfish-appar, vilket gör att även de mest omättliga aptiterna blir bortskämda för valet. Med chansen att fler utvecklare kommer ombord på grund av dess öppna källkod, kommer app-mosphere att värmas upp, och förhoppningsvis, vilket resulterar i några valval för oss. I alla fall ger det omedelbart Jolla en bättre applista än någon Windows Phone-smartphone för närvarande kan samla.

Jolla kostar 399 euro per pop i Finland, vilket är galet högt jämfört med Google Nexus 5 och 135 £ £ Motorola Moto G. Vi fruktar att det kan vara dess undergång, men ser fram emot att ge enheten en gå om och när den träffar Storbritannien.

[Source: Jolla via BBC]

0 Shares