Jultomten tog med dig en Apple Watch (första eller andra generationen)? Här är vad du ska göra först

0 Shares

Applewatch2

Om du hade turen att få en Apple Watch i present detta år, kommer du utan tvekan att vara intresserad av att se vad den erbjuder och vad du kan göra med den.

För att börja måste du para ihop den med en iPhone 5 eller senare, med den senaste versionen av iOS. För att göra detta, gå till Inställningar> Bluetooth på din telefon och se till att funktionen är aktiverad.

Tryck och håll ner sidoknappen (bredvid den digitala kronan) på Watch för att slå på den, och när du har valt ett språk, tryck på Börja parkoppla på din klocka och på din iPhone.

En animering spelas på din klocka. Håll telefonen över detta och centrera klockan i kamerans sökare tills du ser ett meddelande om att klockan är ihopparad. Du kan alltid para ihop det manuellt om saker inte fungerar eller om du inte ser parningsanimationen.

Tryck på på iPhone Uppstart som ny Apple Watch och välj vilken handled du planerar att bära klockan på. Knacka Hålla med när de ställs inför villkoren.

Logga in på ditt Apple-konto och granska inställningarna. Tjänster som Siri och Location synkroniseras mellan enheter.

Du kan ställa in ett lösenord för Apple Watch (enheten låses automatiskt när du tar av dig handleden) och sedan synkronisera dina iPhone-appar med Watch.

Inte alla appar du har på din iPhone kommer att läggas till klockan, bara de kompatibla. När du surfar och köper nya appar på din iPhone kan du se om det också finns en Watch-app. Avsnittet Utvalda i Watch-appen (på din telefon) innehåller ett bra urval av appar för att komma igång.

Jag personligen rekommenderar Dark Sky för väderrapporter när du är på väg och fitnessappar som Runtastic Pro och Zombies, Run. Watch Series 2 är vattentät, så om du är en simmare kan du överväga att få den utmärkta appen Swim.com.

Du kan installera alla appar eller bara synkronisera e-post, kontakter och meddelanden och välja vilka appar som ska installeras senare. Att ta bort appar som du inte vill ha eller använder är enkelt och görs via Watch-appen på din telefon.

Det finns en god chans att du kommer att få för många aviseringar på din klocka, och den kommer att pinga och knacka på handleden upprepade gånger, så du vill justera detta som, som de flesta saker, du kan göra via iPhone-appen. Gå till avsnittet Meddelanden.

När det är klart är du redo att börja använda klockan. Om det finns en uppdatering för WatchOS tillgänglig, vill du installera det, vilket (igen) du kan göra via Watch-appen på din iPhone.

Lär dig runt

När du är igång kan du spendera tid på att lära känna Watch och lära dig vad som är möjligt med det.

För att väcka klockan, vinkla bara skärmen mot dig. Om du inte vill flytta handleden för att se vad som finns på skärmen kan du ställa in den så att en kran väcker upp saker.

Klockans digitala krona fungerar som en hemknapp och används också för att rulla och kalla till Siri. För att ändra standard urtavlan trycker du ner på den befintliga designen och du kan välja ett alternativ från det urval som dyker upp.

Du kan välja vilka appar du vill ha som blickar (informationen du behöver visas “med en överblick”), och dessa kan nås via Control Center genom att svepa upp från urskärmen. Skärmen vid första anblicken visar att Watch är ansluten och batteriprocenten. Det låter dig också växla flygplansläge, inte störa eller tysta lägen på eller av, och också pinga din iPhone – praktiskt om du har felplacerat den.

Många saker du kan göra med klockan kan styras via Siri. Du kan till exempel starta en låt som spelas på din telefon eller starta ett träningspass. Medan Siri kan kallas genom att trycka på kronan, fungerar den handsfree-inställningen att bara säga “Hej Siri” på Watch.

Camera-appen fungerar som en fjärrkontroll för att ta bilder med din telefon, och det finns ett alternativ på 3 sekunder för att undvika att du har många bilder med handleden framför ansiktet. Med foton kan du visa bilder på din klocka.

Du kan lämna ut uppgifter från Apple Watch – det vill säga flytta från en enhet till en annan utan att stoppa vad du gör. Vakna din iPhone och du ska se en ikon längst ner till vänster ne så att du kan svara med skärmtangentbordet. Väck bara iPhone så visas en ikon på låsskärmen som visar appen du använder på Apple Watch. Svep uppåt för att öppna den appen i din telefon.

Om du har en Mac som kör macOS Sierra kan du använda Watch för att låsa upp den. Du måste vara inloggad på iCloud med samma ID på båda enheterna och ha Wi-Fi och Bluetooth på din Mac. På din Mac, gå till Apple-meny> Systeminställningar. Klick Säkerhet och integritet, Klicka sedan Allmän. Välj Låt din Apple Watch låsa upp din Mac.

Om du tänker använda Watch med Apple Pay ställer du in den via iPhone-appen och dubbelklickar sedan på sidoknappen på klockan för att ta fram kreditkortet du har lagt till, redo att användas med en Apple Pay-läsare.

Både Apple Watch och Watch Series 2 är fantastiska, och jag är säker på att du får mycket njutning från vilken enhet du har.

0 Shares