Kali Linux för Windows 10 nu tillgängligt i Microsoft Store

0 Shares

Det verkar fortfarande overkligt, men ja, du kan installera Linux-distributioner från Microsoft Store på Windows 10. Detta är fortfarande chockerande för många människor (inklusive mig), eftersom Microsoft var en långvarig fiende för både öppen källkod och Linux. Naturligtvis är det inte längre sant, eftersom Windows-tillverkaren omfamnar båda nuförtiden.

Idag kommer ännu en Linux-distribution till Microsoft Store för Windows 10 och går med i favoriter som SUSE och Ubuntu. Även om det inte är lika populärt som dessa två, är Kali Linux fortfarande en viktig distro, eftersom det fokuserar på säkerhet och penetrationstestning.

”Som med andra Linux-distributioner kan du nu ladda ner Kali Linux från Windows Store. Om det är första gången du använder WSL, se till att du aktiverar den valfria Windows-funktionen innan du hämtar Kali Linux-appen genom att följa dessa installationsanvisningar, säger Tara Raj, programhanterare, Microsoft.

LÄS OCH: Wine 3.0 är här för att köra Windows-programvara på din Linux-låda

Raj säger också: ”Vi vill rikta vårt uppriktiga tack till Kali Linux-teamet och särskilt Mati Aharoni för allt tålamod, hårt arbete och support för att planera, bygga och publicera sina distropaket i Windows Store. Tack! Hoppas du tycker om att använda Kali Linux på WSL! ”

Om du vill installera Kali Linux från Microsoft Store och du redan har konfigurerat WSL kan du ta det här. Observera: Kali kan tydligen utlösa falska positiva effekter i Windows antivirusprogram, så freak out om det händer dig. Förhoppningsvis kan en lösning hittas för den irritationen snart.

Bildkredit: Rose Carson / Shutterstock

0 Shares