Källkod för Windows XP och annan Microsoft-programvara läcker ut online

0 Shares

Torrenter har dykt upp online som innehåller källkoden för Windows XP, Windows 2000 och annan programvara från Microsoft. Delad på den ökända 4chan innehåller en samling filer som närmar sig 50 GB storlek också källkoden för Windows Server 2003, Windows NT och MS DOS.

Läckaren motiverar sitt beslut att dela källkoden och säger att “information ska vara gratis och tillgänglig för alla”, och att det är en “ond handling” att hålla fast vid den själva. Läckaren påpekar också fräck att Microsoft borde vara glad att källkoden är allmänt tillgänglig med tanke på företagets nuvarande omfång av öppen källkod.

Se även:

Medan Microsoft-produkterna som presenteras i läckan är onekligen gamla kan det vara något av en huvudvärk för företaget. Trots sin ålder används Windows XP fortfarande av ett stort antal människor runt om i världen, och den uppenbara förmågan att skura operativsystemets källkod efter sårbarheter kan utgöra ett säkerhetsproblem. Det finns också en möjlighet att, trots att koden är flera år gammal, kan en del av den fortfarande användas i Windows 10.

Nyheter om läckan delades av Bleeping Computer där Lawrence Abrams med rätta påpekade att det är mycket svårt att verifiera om koden som har dykt upp online är äkta eller inte.

Uppladdaren använder namnet billgates3 och skriver:

Det här är min torrent. XP / W2k3-läckan hände idag (24) på ​​/ g / och andra kort på 4chan. Tydligen hade filen skickats privat i flera år bland hackare. Jag tror att den delades för att killen (eller gal) såg att vi försökte knäcka en RAR-fil (med ursprung från 2007 eller 2008) som förmodligen innehåller Windows XP-källkod. Jag lyckades återuppliva den gamla torrenten för att verifiera att vi fick samma fil som publicerades för alla år sedan.

Under alla omständigheter, medan jag har extraherat filer som packats med andra komprimeringsformat och sedan komprimerat dem med 7zip, har jag absolut inte gjort några ändringar i de faktiska källfilerna i den här torrenten. De är alla orörda av mig, så eventuella förändringar från OG Microsofts källkod var där hela tiden.

I allmänhet flyter dessa läckor i många olika arkiv som fortfarande extraheras till identiska kataloger. Detta kan testas med hjälp av skriptet jag samlade i torrenten (jämför_dirs.sh) om någon tvivlar på att filerna är orörda. Det var bra att jag extraherade och packade om alla dessa arkiv, eftersom filstorleken är mindre, mindre slöseri med hårddiskutrymme och bandbredd, plus några av de ursprungliga läckorna (NT 4) var skadade arkiv, som jag reparerade med * nix’zip kommandot och extraherades sedan. Att använda andra arkiverare för att extrahera vissa ZIP-filer (som den där) kommer inte att extrahera hela arkivet.

Hur som helst tillbringade jag ungefär två månader på att samla alla dessa läckor och jag har gått igenom alla arkiv för att se till att de är äkta. Som jag redan har sagt kan de ha manipulerats av de ursprungliga läckarna för många år sedan. Att ingen kan göra något åt.

Jag skapade den här torrenten för samhället, eftersom jag anser att information borde vara gratis och tillgänglig för alla, och att skaffa information för sig själv och hålla den hemlig är enligt min mening en ond handling.

Och även Microsoft hävdar att de älskar öppen källkod så då antar jag att de kommer att älska hur öppen källkoden är nu när den har gått runt på BitTorrent.

Om någon bestämmer sig för att få den här torrenten, använd en VPN.

Det behöver inte sägas att vi inte kommer att länka till 4chan-inlägget eller torrenterna, men om du bestämmer dig för att jaga dem själv, var försiktig om det finns något skadligt i filpaketet.

0 Shares