Kameratrick: OnePlus 5 erbjuder INTE förlustfri 2x optisk zoom

0 Shares

oneplus-5-dubbelkamera

Bara en dag efter lanseringen av den efterlängtade OnePlus 5 började anklagelser om fusk i riktmärken smyga ut – precis som de gjorde med OnePlus 3T. Nu har en annan mindre kontrovers drabbat den helt nya handenheten: det visar sig att även om det starkt föreslås att OnePlus 5 har förlustfri 2x optisk zoom, så är det faktiskt inte fallet.

OnePlus: s marknadsföring visade verkligen den dubbla kameran som omedelbar 2x zoom, och många antog att arrangemanget var detsamma som med dubbla kameran iPhone 7 Plus som gör erbjuder 2x optisk zoom. Men brännvidden på OnePlus ‘två kameror är sådan att den behöver lite digital hjälp för att öka zoomningen till 2x – och det väcker frågan om den faktiskt är förlustfri.

Den holländska webbplatsen Tweakers kontaktade OnePlus för mer information om OnePlus 5s kamera och fick höra att den primära linsen har en brännvidd på 27 mm och motsvarande 35 mm, och den sekundära är 36 mm. Gör summan och det betyder att OnePlus 5 kan erbjuda optisk zoom på 1,6x (jämfört med iPhone 7 Plus som med 28 mm och 56 mm brännvidd kan erbjuda 2x zoom).

OnePlus grundade Carl Pei på Twitter för att försöka lugna stormen som byggdes upp kring detta:

Det är verkligen rättvist att säga att det har varit en viss förvirring, men OnePlus hjälpte lite till saken. Trots att kamerorna var kärnan i den nya telefonen var företaget väldigt löst och vagt med sitt språk när det hänvisade till deras kapacitet.

Även med Peis förtydligande är det svårt att ta det som sägs till nominellt värde. Optisk zoom är i sin natur förlustfri. Introducera ett digitalt system (som OnePlus säger att det gör att hoppa från 1,6 till 2x) och – oavsett hur bra resultatet kan vara – är det helt enkelt inte möjligt för det att vara förlustfritt. OnePlus “SmartCapture multiframe-teknik” kan vara bra, men det är inte magiskt.

0 Shares