Kan du inte ansluta till Windows Update? Du är inte ensam

0 Shares

Windows Update misslyckades

Om du har problem med att ladda ner uppdateringar från Windows Update, oroa dig inte – det är inte bara du.

Windows 10-användare började klaga på problem med Windows Update förra veckan efter att deras datorer visade meddelandet “Vi kunde inte ansluta till uppdateringstjänsten”. Medan det ursprungligen verkade vara ett ISP-relaterat DNS-problem, bestämdes problemet senare för Microsoft. Trots en uppenbar korrigering kan många fortfarande inte ladda ner uppdateringar.

Se även:

Eftersom uppdateringar i allmänhet hanteras i bakgrunden påverkar problemet bara Windows 10-användare som gillar att ta kontroll över att uppdatera sina datorer genom att utföra manuella kontroller. Vissa människor fann att genom att ändra sina DNS-inställningar kunde de använda Windows Update utan problem – men inte alla.

Som rapporterats av Bleeping Computer fortsätter även personer som bytte till Googles 8.8.8.8 DNS-tjänst eller 1.1.1.1 från Cloudflare att uppleva problem.

Microsoft säger att frågan härrör från ett DNS-avbrott i slutet av januari, och att en handfull människor som fortfarande upplever problem bara behöver bida sin tid. I ett meddelande på Windows supportsidor säger företaget:

Windows Update-tjänsten påverkades av ett datakorruptionsproblem i ett externt DNS-tjänsteleverantörs globala avbrott den 29 januari 2019. Problemet löstes samma dag och Windows Update fungerar nu normalt, men några kunder har fortsatt att rapportera problem ansluta till Windows Update-tjänsten. Vi förväntar oss att dessa problem kommer att försvinna när nedströms DNS-servrar uppdateras med de korrigerade Windows Update-DNS-posterna.

0 Shares