Kära Apple, jag behöver inte en snygg iPad Pro för att sitta på toaletten

0 Shares

Apple tillverkar mycket eleganta produkter som hjälper människor att få jobb varje dag. Som ett exempel är min MacBook Pro och iPhone det jag ofta använder för att både vara kreativa och hålla kontakten med vänner, familj och kollegor. Min iPad är dock en annan historia. Jag kommer inte att slå runt busken här, folkens – jag använder det ofta när jag går “nummer två”.

Titta, om jag ska sitta på toaletten ett tag tar jag med mig min iPad 2017 för att surfa på nätet, titta på videor, lyssna på musik, spela avslappnade spel och kontrollera sociala medier. Innan du tittar på mig med avsky, låt oss vara ärliga, du förmodligen också ta med en tablett i badrummet. Det är dags att Apple erkänner detta och ger oss nydesignade iPads som fokuserar på konsumtion. Den nuvarande icke-Pro iPad är helt enkelt för stor, tjock och tung.

I morgon är Apples stora evenemang i New York City, och det finns rykten om att nya iPad Pro-modeller kommer att avslöjas med tunnare ramar och Face ID. Även om jag är säker på att de kommer att vara bra surfplattor, är dessa Pro-produkter inriktade på människor som skapar med sina iPads. Och det är inte de flesta.

Dessa nya iPad Pro-modeller kommer utan tvekan att vara mycket dyra också. Om du använder din iPad på toaletten – eller sitter i soffan – blir Pro-surfplattor mer än du verkligen behöver. Det skulle vara dumt att spendera 500 dollar eller mer för ett sätt att titta på videor i badrummet.

Jag är säker på att Jony Ive och Tim Cook har visioner om att människor ritar mästerverk med Apple Pencil och skapar musikaliska symfonier med iPad, men verkligheten är att de flesta av oss vill bara titta på YouTube på toaletten. Det är därför det är så frustrerande att Apple till synes har övergivit iPad mini – den perfekta toalettplattan. Konsumenterna älskade iPad mini – varför ta bort den?

Konstigt nog, när Apple började ignorera äkta “professionella” användare med sin icke-uppgraderbara MacBook Pro-linje och skrattretande föråldrade Mac Pro, började den förlora fokus på den sanna iPad-köparen – casual media-konsumenter. Det är nästan som att företaget blandade sina prioriteringar mellan surfplatta och bärbar dator. Suck.

Hur som helst, om du läser detta, Apple, snälla du leverera en iPad mini av hög kvalitet för de som bara kopplar av och konsumerar. Det är vad folket vill ha. Du har gått vilse, men du kan komma tillbaka på rätt spår … om du bryr dig.

Tror du att Apple kommer att avslöja nya iPad-modeller med lågt prisförbrukning i morgon? Kommer iPad mini äntligen att uppdateras? Använder du iPad på toaletten? Snälla berätta för mig i kommentarerna nedan.

Fotokredit: Andrey_Popov / Shutterstock

0 Shares