Kärlek med öppen källkod Microsoft blir medlem i Blender Development Fund

0 Shares

När jag kallar Microsoft en öppen källkodsmästare eller ledare, kommer Linux-fanboys i massor för att berätta att jag har fel. Tyvärr för dem är jag mycket korrekt i ämnet. Jag förstår det, Microsoft var fientligt gentemot både öppen källkod och Linux-gemenskaper för flera år sedan, men saker och ting förändras. Windows-tillverkaren bidrar till otaliga open source-projekt samtidigt som de tillhandahåller Linux-program, till exempel Procman. Det är dags för öppen källkod och Linux-gemenskaper att mildra sin hållning till företaget – Microsoft är inte din fiende!

Idag bevisar Microsoft återigen att det är en vän till öppen källkod. Du förstår, det stora företaget har blivit en Corporate Gold-medlem i Blender Development Fund. Vad betyder det? I huvudsak har Microsoft överlämnat en del av sina pengar för att hjälpa utvecklingen av det populära open source-programmet Blender – fri programvara för 3D-skapare.

“Microsoft använder Blender för att generera syntetiska 3D-modeller och bilder av människor som kan användas för att utbilda AI-modeller. För forskare har det visat sig vara till stor nytta för vetenskapliga projekt att ha tillgång till gratis / open source 3D-programvara av hög kvalitet. Att uttrycka deras stöd, Microsoft går med i Blender Foundation’s Development Fund som Corporate Gold-medlem per 1 juli 2020. Vi på Blender är mycket stolta över detta supportuttalande, det är en annan viktig signal att branschen migrerar till öppen källkod och hittar sätt att bidra till det, förklarar Ton Roosendaal, ordförande för Blender Foundation.

Roosendaal säger också, “Blender Development Fund accepterar donationer till stödaktiviteter för att tillhandahålla gratis och öppna tillgängliga tjänster för alla Blender-bidragsgivare – inklusive yrkesverksamma och företag – på blender.org-webbplatserna. Stödaktiviteter inkluderar bug fixing, kodrecensioner, teknisk dokumentation och ombordstigning. Fonden kommer också att ge bidrag och subventioner till utvecklare på generiska och allmänt överenskomna utvecklingsprojekt. “

Om du undrar hur mycket pengar Microsoft tillhandahåller är det faktiskt betydande. Som företagsguldmedlem i Blender Development Fund kommer företaget att ge 30 000 euro varje år, vilket är cirka 35 355,75 dollar per år.

Det är sant att det inte är massor av pengar med tanke på att Microsoft är värt många miljarder dollar, men ändå borde det ha stor inverkan på utvecklingen av den populära öppna källkoden för 3D-skapande. För att inte tala om är företaget inte den enda medlemmen i fonden. Tro det eller ej, Microsoft donerar mer pengar än Google och Ubuntu – båda är bara företags Silver medlemmar …

0 Shares