Kaspersky Secure Connection VPN-tjänst är gratis, men Android-användare är inte nöjda med behörigheterna som krävs

0 Shares

kaspersky-mobil

I en tid när människor är mer oroade över integritet än någonsin, blir säkerhetsverktyg som VPN alltmer populära. Kaspersky Lab släppte nyligen ett VPN-verktyg för Android, och granskare uttrycker oro över de behörigheter som krävs av appen.

Kaspersky Secure Connection: VPN-tjänsten har en rimlig övergripande recensionspoäng vid skrivande stund, men de lägre poängen är mycket kritiska för vad som ses som sekretessinvaderande behörighetskrav.

Se även:

Som påpekats av Ghacks och granskare, kräver appen – trots löftet att den “SÄKERHETER DITT PRIVACY & DINA DATA” – åtkomst till kontakter, samtal, plats, identitet, enhets- och apphistorik och USB-lagring. Om åtkomstbehörighet nekas kommer appen inte att köras.

Recensioner som läggs ut på Google Play ifrågasätter Kasperskys motiv och undrar varför i själva verket appen behöver sådan åtkomst:

“INSTALLERA INTE DET” Varför kräver det åtkomst till mina kontakter? (Spioneringskontakter) Tvingar mig att stänga av energisparläget innan jag ansluter för att kontrollera min plats i BAKGRUND! Med alla dessa onödiga krav, fungerar fortfarande inte !!!! ONYTTIG

och

Jag har använt andra VPN: er och de kräver inte åtkomst till min plats och kontakter. Varför kräver den här det? Det besegrar syftet med att ha en app som skyddar din integritet.

och

Varför i helvete behöver det kontakter och andra behörigheter. Avinstallerar, eftersom det vägrar att fungera när du nekar behörighet.

Kaspersky har inte angett några skäl för behörighetskraven, men appen är associerad med Hotspot Shield vilket i sig har varit problematiskt på grund av problem med datadelning.

Använder du Kaspersky Secure Connection VPN-tjänst, eller berör behörigheterna dig för mycket?

Bildkredit: g0d4ather / Shutterstock

0 Shares