KB4515384-uppdateringen orsakar också nätverks- och Action Center-problem

0 Shares

Trasiga fönster

Det har föreslagits att kvalitetskontrollen har försvunnit hos Microsoft för sent, som drivs av den senaste tidens ström av problematiska uppdateringar av operativsystemet.

Vi har sett KB4512941-uppdateringen orsakar problem med hög CPU-användning samt införande av en konstig skärmdumpfel. Efter detta visade sig KB4515384 orsaka problem med sökning och Start-menyn och sedan stör spelljud. Genom att lägga till den till synes oändliga listan över problem har KB4515384 nu visat sig vara ansvarig för problem med Action Center och nätverk.

Se även:

I feedback som ges till Microsoft klagar vissa användare på att Action Center inte kan öppnas efter installation av uppdateringen, och det finns också problem med att starta Edge-webbläsaren. Företaget har inte officiellt erkänt dessa specifika problem, men det är medvetet om problem med nätverk, särskilt med vissa Intel- och Broadcom-Wi-Fi-adaptrar.

På sin frågespårningssida säger Microsoft:

Microsoft och NEC har hittat inkompatibilitetsproblem med Intel Centrino 6205/6235 och Broadcom 802.11ac Wi-Fi-kort när de kör Windows 10, version 1903 på specifika modeller av NEC-enheter. Om dessa enheter uppdateras till Windows 10, version 1903, kommer de inte längre att kunna använda några Wi-Fi-anslutningar. Wi-Fi-drivrutinen kan ha ett gult utropstecken i enhetshanteraren. Aktivitetsfältets ikon för nätverk kan visa ikonen utan internet och Nätverks- och internetinställningar kanske inte visar några Wi-Fi-nätverk.

För att skydda din uppdateringsupplevelse har vi tillämpat ett kompatibilitetsbehåll på de berörda enheterna från att erbjudas Windows 10, version 1903.

En enkel lösning föreslås:

Om du använder en påverkad enhet och du redan har installerat Windows 10, version 1903, kan du mildra problemet med att inaktivera och sedan återaktivera Wi-Fi-adaptern i Enhetshanteraren. Du bör nu kunna använda Wi-Fi tills nästa omstart.

Microsoft säger att de arbetar med NEC för att åtgärda problemet, men vet inte när en patch kommer att utfärdas.

Bildkredit: brackish_nz / Shutterstock

0 Shares