KB4559309-uppdateringen för Windows 10 kan sakta ner din dator

0 Shares

Frustrerad bärbar datoranvändare

Microsoft började nyligen driva ut den nya Chromium-baserade versionen av Edge till alla Windows 10-användare via KB4559309-uppdateringen. Men förutom att ta med en ny webbläsare gav uppdateringen problem för vissa människor.

I stället för att leda till kraschar eller omstart, eller orsaka felmeddelanden som tidigare problematiska uppdateringar har gjort, klagar vissa på att deras datorer är märkbart långsammare efter installation av KB4559309.

Se även:

Över hela Microsoft supportforum klagar folk över att deras datorer har gjorts “outhärdligt långsamma”. En användare säger att det inte bara finns en fördröjning i att öppna appar utan att deras starttid har tredubblats.

Den här användaren är inte ensam. En annan säger att de har “Stora problem efter uppdatering av Windows 10 kb4559309”:

Den här uppdateringen installerades för 2 nätter sedan. Sedan dess är min dator extremt långsam och min externa hårddisk fungerar inte. Jag klickar på något och några sekunder till en minut går innan något händer. Jag försökte stänga appar med Task Manager och fick en svart skärm som jag inte kunde komma ur om jag inte gjorde en hård återställning. Jag försökte avinstallera kb4559309 men Windows tillåter inte avinstallationsalternativet. Jag uppskattar all hjälp för att åtgärda detta.

På supportsidan för KB4559309 säger Microsoft: “Vi är för närvarande inte medvetna om några problem med den här uppdateringen”. Med detta i åtanke är det svårt att säga om problemen människor upplever är direkt relaterade till uppdateringen eller inte. Det kan också vara så att inte tillräckligt många har rapporterat nedbromsningen till Microsoft, så företaget har ännu inte undersökt det.

Om du lider av dålig prestanda efter uppdateringen. du kan använda Systemåterställning eller en systembackup för att rulla tillbaka din dator till en tid innan uppdateringen installerades; själva uppdateringen kan inte avinstalleras eftersom Windows anser att den är “obligatorisk”.

Bildkredit: F8 studio / Shutterstock

0 Shares