KB5001330-uppdateringen för Windows 10 orsakar prestandaproblem och andra problem

0 Shares

Windows 10 bärbar dator

Tidigare i veckan frågade vi – något tungt in i kinden – vilka problem som skulle orsakas av den här månadens uppdateringar om Patch Tuesday. När helgen korsar horisonten har vi vårt svar, och den här gången är det Edge-killing KB5001330-uppdateringen som visar sig vara problematisk.

Och problemen verkar inte bara vara rikliga utan också ganska betydande. Bland de rapporterade problemen är en nedgång i prestanda för spel, felmeddelanden, skärmflimmer och mer.

Se även:

Som rapporterats av Ghacks finns många klagomål online i Microsofts supportforum och anslagstavlor, där Windows 10-användare rapporterar olika problem efter installationen av uppdateringen. Vissa människor har plågats av bootloops och felkod 0xc000021a efter installation av KB5001330, medan andra har stött på problem och felkod 0x800f0984 när de försöker installera själva uppdateringen.

Problem med minskade bildhastigheter och minskad spelprestanda har också rapporterats av vissa användare. Även om detta kan åtgärdas med en uppdaterad grafikdrivrutin eller rulla tillbaka till en äldre drivrutin i vissa fall, hjälper det inte alltid. Problem med flimrande skärmar har också rapporterats av Microsoft Edge och Chrome-användare när de ändrar storlek på webbläsaren.

I detta skede har Microsoft inte ens erkänt att KB5001330-uppdateringen orsakar problem, det finns inga officiella lösningar eller förslag på vad man ska göra. Om du är orolig är det bästa rådet för tillfället att helt enkelt undvika uppdateringen för tillfället och se om situationen lugnar sig under de kommande dagarna och veckorna, eller om en uppdaterad version av korrigeringsfilen släpps.

Bildkredit: Wachiwit / Shutterstock

0 Shares