Kinesiska värdepappersföretag köper Imagination Technologies

0 Shares

Fusion och förvärv meddelande visas på en surfplatta, med en kaffekopp och penna i närheten

Det ledande brittiska teknikföretaget Imagination Technologies förvärvas av ett kinesiskt värdepappersföretag i en överenskommelse om flera miljoner pund.

CBFI Investment Limited (som ägs av Canyon Bridge) skjuter ut £ 550 miljoner för att förvärva hårdvaruproducenten, baserad i Kings Langley strax utanför London, bekräftade parterna i slutet av förra veckan.

CBFI Investment Limited (nyligen bildat företag som ägs av Canyon Bridge Fund) och Imaginations styrelse kom överens om ett rekommenderat kontantförvärv genom vilket hela Imaginationens utfärdade och utfärdade vanliga aktiekapital kommer att förvärvas av CBFI.

Det överenskomna priset är 182 pence per Imagination-aktie. CBFI gör inga förändringar i den fortsatta anställningen av anställda och ledning. Det sägs också att det inte kommer att förändra Imaginations affärsverksamhet eller omplacera Imaginations anläggningstillgångar.

Imagination Technologies är kanske mest känt för sitt tidigare partnerskap med Apple, efter att ha levererat hårdvara i många generationer av iPhone – fram till förra året, då Apple sa att de skulle börja tillverka mycket av sina egna chips.

Ray Bingham, partner för Canyon Bridge, säger:

Imagination har en ledningsgrupp i världsklass och mycket begåvade medarbetare. Med vårt stöd och investeringar kan Imagination fortsätta investera i att utveckla sin teknik, locka och anställa de bästa ingenjörerna och förvärva och betjäna kunder globalt. Denna transaktion är i linje med Canyon Bridges strategi att tillhandahålla eget kapital och strategiskt kapital för att göra det möjligt för teknikföretag att nå sin fulla tillväxtpotential genom att öppna nya marknader genom vår samarbetsinvestering. Vi investerar i brittiska talanger och expertis för att påskynda expansionen av Imagination, särskilt till Asien, där dess tekniska plattform kommer att leda den fortsatta globaliseringen av brittiskt utvecklad innovation.

Publicerad under licens från ITProPortal.com, en Future plc-publikation. Alla rättigheter förbehållna.

Fotokredit: bleakstar / Shutterstock

0 Shares