Konkurrens- och marknadsmyndigheten undersöker Microsoft, Sony och Nintendos onlinespelabonnemang

0 Shares

Hand som håller en Xbox One-kontroller

Storbritanniens konkurrens- och marknadsmyndighet (CMA) har inlett en utredning om affärsmetoder för Microsoft, Sony och Nintendo, delvis i förhållande till företagens online-prenumerationstjänster.

CMA har uttryckt oro över vad det säger är orättvis praxis med automatisk förnyelse av Nintendo Switch, PlayStation och Xbox-prenumerationer. Det finns också oro över tillhörande avboknings- och återbetalningsregler och villkor.

Se även:

CMA säger att den “inte har nått en uppfattning om huruvida företag har brutit mot konsumentskyddslagen eller inte”, men fortsätter med att säga att det finns en möjlighet att aktiviteterna från Microsoft, Sony och Nintendo kan vara vilseledande eller ha orättvist villkor.

Som en del av sin undersökning säger CMA att man kommer att titta på ett antal frågor, inklusive:

är avtalsvillkoren orättvisa? – ger företagens villkor dem stort utrymme för att ändra kvaliteten på affären, till exempel genom att minska antalet spel som ingår eller höja priset? hur lätt är det att avbryta eller få återbetalning? – finns det några faktorer som gör det svårt för människor att säga upp sitt kontrakt eller få tillbaka sina pengar? hur rättvis är processen för automatisk förnyelse? – får kunderna tydligt veta att deras medlemskap kommer att rullas om, påminns de regelbundet om att de har ett överlåtelsekontrakt innan ytterligare betalningar tas, och är automatisk förnyelse inställd som standardalternativ?

Andrea Coscelli, CMA: s verkställande direktör, sa:

Överlåtelsekontrakt blir allt vanligare och det är viktigt att de fungerar bra för kunderna. Vår undersökning kommer att undersöka om de största onlinespelföretagen är rättvisa med sina kunder när de automatiskt förnyar sina kontrakt och om människor enkelt kan säga upp eller få återbetalning. Om vi ​​upptäcker att företagen inte behandlar människor rättvist enligt konsumentskyddslagen är vi fullt beredda att vidta åtgärder.

Den automatiska förnyelseprocessen är något som är särskilt angeläget och CMA ber människor att ta kontakt för att dela information om sina erfarenheter.

Bildkredit: ArtSimulacra / Shutterstock

0 Shares