Kontaktlös betalningsmarknad når 95 miljarder dollar till 2018

0 Shares

Mobila betalningar NFC kontaktlös

Det globala värdet av den kontaktlösa betalningsmarknaden kommer att nå nästan 100 miljarder dollar till 2018, säger en ny studie av marknadsanalytiker Juniper Research.

Enligt forskningen, med titeln Kontaktlös betalning: NFC-telefoner, bärbara och betalkort 2016-2020kommer marknaden att nå 95 miljarder dollar på två år, upp från 35 miljarder dollar 2015.

Forskningen säger att bärbara enheter, som smartklockor och smarta armband, kommer att vara viktiga för marknaden, men inte avgörande. Wearables som helhet skulle inte stå för mer än två procent av kontaktlösa betalningar utan kort per värde 2018.

Å andra sidan kommer smartphones att vara extremt viktiga. Forskningen säger att de nio miljoner Apple-klockorna som såldes 2015 var “dvärgade” av NFC-kompatibla iPhones. Den sa också att sådana enheter utgör en högre säkerhetsrisk.

Med leverantörer som bäddar in säkerhetsåtgärder inom sina enheter argumenterar rapporten för att detta stavar problem för mobilnätoperatörer. Samsung, för närvarande den enda Android OEM med sin egen kontaktlösa betaltjänst, följs av Xiaomi, ZTE och Lenovo.

“De flesta operatörsledda piloter och kommersiella satsningar har nu stängts”, säger forskningsmedförfattare Nitin Bhas. “Apples inträde i NFC gav branschen ett välbehövligt lyft och kunde mycket väl ses som en tipppunkt för tekniken, men samtidigt lät det dödsfallet för mobiloperatörsprojekten”.

Vitboken, NFC ~ Ingen kontakt krävs, finns att ladda ner från den här länken.

Publicerad under licens från ITProPortal.com, en publikation för Net Communities Ltd. Alla rättigheter förbehållna.

Fotokredit: s4svisuals / Shutterstock

0 Shares