Kontrollera ditt Amazon-konto för gratis kredit när Apple hostar upp i ebook-rättslig lösning

0 Shares

amazon_trust

Efter ett domstolsbeslut om att det var inblandat i prisfastställande av e-bok med fem utgivare, har Apple inlett processen med att betala tillbaka 400 miljoner dollar i återbetalning. Trots att de gick med på att betala ut den tjocka änden av en halv miljard dollar, förnekar Apple att ha gjort något fel.

Intressant nog kommer utbetalningarna inte nödvändigtvis att nå kunder direkt från Apple. Återbetalningar ges ut genom fyra e-butiker – iTunes, Amazon, Barnes & Noble, Kobo – och Amazon-kunder (Kindle-användare) borde få sin kredit idag. Om du är i kö för en återbetalning borde du ha fått ett e-postmeddelande som informerade dig, men om detta gjorde sin väg till din skräppostmapp kan du manuellt kontrollera om du har gynnat.

Gå över till ditt Amazon-konto så får du veta hur mycket e-bokningskredit du har fått. Intressant nog behöver pengarna inte spenderas på e-böcker, och du har lite över ett år på dig att använda dem. Om du har fått en återbetalning består den av 6,93 dollar i kredit för böcker som finns med på New York Times bästsäljarlista och 1,57 dollar för andra.

Som Amazons informationssida förklarar:

I november 2014 godkände en federal domstol en överenskommelse om antitrust-rättegångar som väckts mot Apple, Inc. (“Apple”) av State Attorneys General and Class Plaints om priset på elektroniska böcker (“e-böcker”). Dessa uppgörelser resulterade i poäng för kvalificerade Kindle-böcker som köpts mellan 1 april 2010 och 21 maj 2012. Dessa poäng finansieras av Apple.

Kvalificerade kunder behöver inte göra någonting för att få dessa krediter. Om du är berättigad har vi redan beräknat din kredit för dig och lagt till den på ditt Amazon-konto. Så länge du har kredit kvar kommer vi automatiskt att tillämpa den på ditt köp av kvalificerade artiklar via Amazon.com, en Amazon-enhet eller en Amazon-app. Krediten som tillämpas på ditt köp kommer att visas i din orderöversikt som ett presentkort under utcheckningen och i din kontohistorik. Kvalificerade kunder borde ha fått ett e-postmeddelande från Amazon den 21 juni 2016. Denna kredit upphör att gälla kl 23:59 PDT den 24 juni 2017.

Apple anklagades för att ha konspirerat med stora utgivare inklusive HarperCollins och Penguin Group för att öka e-bokpriserna över Amazons hastighet för att öka vinsten för de inblandade.

Fotokredit: Ken Wolter / Shutterstock

0 Shares