Köp inte Android om du bryr dig om mobilfotografering, säger tidigare Google SVP

0 Shares

Secret Tell Surprise Shock

Flaggskepp som Apple iPhone 7 Plus, Google Pixel och Samsung Galaxy S8 har alla så fantastiska kameror att det kan vara riktigt svårt att definitivt säga vilken som är det bästa alternativet för mobilfotografer. Recensioner, jämförelser och blinda tester pekar alla på olika vinnare, men oftare inte, du hittar vanligtvis en Android-smartphone högst upp.

Vic Gundotra, som leder Googles mobilansträngning i ett par år, hjälpte till att skapa Google+ och är en ivrig fotograf, har en ganska annorlunda åsikt och hävdar att Android faktiskt är “några år bakom” iPhone för mobilfotografering, och att om du bryr dig verkligen om fotografering, du borde få en iPhone 7 Plus.

Här är problemet: det är Android. Android är ett operativsystem med öppen källkod (mestadels) som måste vara neutralt för alla parter. Det låter bra tills du kommer in i detaljerna. Har du någonsin undrat varför en Samsung-telefon har en förvirrad och förvirrande mängd fotoalternativ? Ska jag använda Samsung-kameran? Eller Android-kameran? Samsung-galleri eller Google Foto?

Det beror på att när Samsung innoverar med den underliggande hårdvaran (som en bättre kamera) måste de övertyga Google om att låta den innovationen dyka upp till andra applikationer via lämpligt API. Det kan ta ÅR.

Den största innovationen händer inte ens på hårdvarunivå – det händer på beräkningsfotograferingsnivå. (Google krossade det här för 5 år sedan – de hade haft “auto awesome” som använde AI-tekniker för att automatiskt ta bort rynkor, bleka tänderna, lägga till vinjettering osv … men nyligen har Google fallit tillbaka).

Apple har inte alla dessa begränsningar. De förnyar sig i den underliggande hårdvaran och uppdaterar bara helt enkelt programvaran med sina senaste innovationer (som porträttläge) och skickar den.

Slutsats: Om du verkligen bryr dig om bra fotografering äger du en iPhone. Om du inte har något emot att vara några år efter, köp en Android.

IPhone 7 Plus anses inte ha en överlägsen installation jämfört med sina konkurrenter, men den lyser inom ett område: dess dubbla kamera gör att den kan prestera extremt bra när det gäller porträtt. Och det var två porträtt som delades av Gundotra på Facebook som startade diskussionen som gav oss de ovan nämnda kommentarerna.

IPhone 7 Plus-huvudkonkurrenterna har ingen dubbelkamera, så de kan helt klart inte prestera lika bra när det gäller dessa typer av bilder. På de flesta andra områden kan det dock vara svårt att förstå var Apples tvååriga fördel ligger. Ingen Android-smartphone är (så långt) bakom, objektivt sett, oavsett hur mycket Gundotra kanske gillar iPhone 7 Plus och Apples inställning till mobilfotografering.

Fotokredit: olly / Shutterstock

0 Shares