Kraft, hastighet och kompatibilitet: Microsoft avslöjar fullständiga specifikationer för den kommande Xbox Series X

0 Shares

Xbox Series X

Vi visste alltid att Xbox Series X skulle bli en imponerande, kraftfull enhet, och nu har Microsoft bekräftat detta. Företaget har avslöjat de fullständiga specifikationerna för den kommande spelkonsolen … och det är ett odjur!

Konsolen är mer som en avancerad spel-PC (det är inte utan goda skäl att Microsoft fakturerar den som sin snabbaste, mest kraftfulla konsol någonsin) och den erbjuder hårdvaruaccelererad strålspårning, 4K-utgång vid 60 fps och stöd för upp till 120 fps . Allt detta drivs av en 8-kärnig AMD Zen 2 CPU och en RDNA 2-klass GPU – och du kommer att kunna köpa den i år.

Se även:

Bekräftelsen av specifikationerna kommer via ett blogginlägg av Xbox Wire-chefredaktören Will Tuttle som verifierar att Xbox Series X kommer att stödja fyra generationer av spel. Han säger att nästa generations Xbox definieras av tre primära egenskaper: kraft, hastighet och kompatibilitet.

Den anpassade RDNA 2 GPU sparkar ut 12 TFLOP, vilket är dubbelt så mycket som Xbox One X kan. Förutom en 1 TB SSD finns det en 4K UHD Blu-Ray-enhet. Tuttle säger: “Nästa stora princip i Xbox Series X är hastighet, som kan definieras på ett stort antal olika sätt. Moderna enheter har förändrat våra förväntningar på hur snabbt du kan flytta mellan upplevelser eller applikationer. De flesta av oss vill kunna omedelbart hoppa in i en upplevelse eller återvända direkt dit vi slutade. Detta påverkade teamet som utformade systemarkitekturen, eftersom de ville se till att de gjorde det möjligt för spelare att spendera mer tid och mindre tid på att vänta “.

Han fortsätter med att säga

En stor del av det kretsar kring tillägget av en SSD-enhet. Vi har nått de övre gränserna för traditionell rotationsdrivprestanda, så teamet visste att de behövde investera i SSD-nivå I / O-hastigheter för att leverera den upplevelsekvalitet som de strävade efter med Xbox Series X. Detta var ett område där teamet verkligen ville att förnya sig, och de visste att detta kunde vara en spelväxlare för den nya generationen. Men de ville inte att I / O-systemet bara handlade om att dina spel laddades snabbare.

Gå in på Xbox Velocity Architecture, som har en tät integration mellan hårdvara och programvara och är en revolutionerande ny arkitektur optimerad för streaming av speltillgångar. Detta kommer att låsa upp nya funktioner som aldrig har sett tidigare i konsolutveckling, vilket gör att 100 GB speltillgångar kan nås direkt av utvecklaren. Komponenterna i Xbox Velocity Architecture kombinerar alla för att skapa en effektiv multiplikator på fysiskt minne som är bokstavligen en spelväxlare.

Så här är specifikationerna i sin helhet:

Xbox One Series X
CPU 8x Zen 2-kärnor vid 3,8 GHz (3,6 GHz med SMT)
GPU Anpassade AMD RDNA 2 w / 12 TFLOPs, 52 CUs @ 1.825GHz
Die storlek 360,45 mm2
Bearbeta 7nm Förbättrad
Minne 16 GB GDDR6 w / 320b buss
minnesbandbredd 10 GB @ 560 GB / s, 6 GB @ 336 GB / s
Intern lagring 1 TB anpassad NVMe SSD
IO-genomströmning 2,4 GB / s (rå), 4,8 GB / s (komprimerad med anpassad hårdvarudekompressionsblock)
Utbyggbar lagring 1 TB expansionskort
Extern lagring USB 3.2 extern hårddiskstöd
Optisk enhet 4K UHD Blu-ray-enhet
Prestationsmål 4K @ 60 fps, upp till 120 fps

För tillfället vet vi inte exakt när Xbox Series X kommer att släppas eller hur mycket det kommer att kosta, men Microsoft lovar att det kommer att finnas tillgängligt denna högsäsong

0 Shares