Krombaserad Microsoft Edge har en ny logotyp. Räcker det att distansera det från fasorna i Internet Explorer?

0 Shares

Ny Microsoft Edge-logotyp 2019

Microsoft Edge får en ny logotyp. Efter att ha omfamnat Chromium-motorn har Microsoft beslutat att det är dags att döma den välbekanta “e” -ikonen – som onekligen liknar Internet Explorer-ikonen – och välja en snurrande redesign.

Egentligen, även med den nya ikonen, har inte “e” tappats helt, utan snarare har det stiliserats till en grön och blå våg som fortfarande kan tolkas som samma bokstav. Microsoft avslöjade ikonen som ett påskägg efter ledande fans på en labyrintisk jakt, efter ledtrådar publicerade online av företagets anställda.

Se även:

Med övergången till Chromium-motorn tog Microsoft redan stora steg för att flytta sig bort från Edge: s oundvikliga anslutning till Internet Explorer – webbläsaren som alla älskar att hata. Fortfarande i beta var det vettigt att ge Chrom-baserad Edge en egen look innan den får en fullständig release på ett ännu okänt datum i framtiden.

Microsoft använder helt klart mycket av Chromium-motorn liksom det nya utseendet, något som det visade på det ovanliga sättet som den nya logotypen avslöjades. En utarbetad serie ledtrådar guidade otrygga upptäcktsresande till ett surfspel som påminner om SkiFree från början av 90-talet. När den var klar avslöjades logotypen.

För alla som inte kunde bry sig om att engagera sig i shenanigans delades ikonen också på Twitter av Microsofts Vishnu Nath:

Åsikterna om designen har delats. Medan många har noterat att det är en markant förbättring jämfört med den gamla ikonen, har jämförelser också dragits med tidvattenbälgen. Edge: s nya ikon omfattar Microsofts flytande designprinciper och anpassar den till utseendet på Office-appar – och dess snygga utseende kommer också att tänka på Firefox-ikonens lockar.

Vad gör du av det?

0 Shares