Krombaserad Microsoft Edge har mer naturligt klingande högljudda röster tack vare molnet

0 Shares

Microsoft Edge läst högt

Att låta din webbläsare läsa webbsidor för dig är en utmärkt tillgänglighetsfunktion, och det möjliggör också multitasking. Det finns bara ett problem – de datoriserade rösterna som används är lite förskräckliga … ofta så att de är distraherande.

Med Dev- och Canary-versionerna av Chromium-baserade versioner av Microsoft Edge ändras dock detta. Genom att omfamna molnets kraft har Edge nu 24 mer naturligt ljud som drivs av Microsoft Cognitive Services.

Se även:

Eftersom det nya röstsystemet är molnbaserat behöver du inte gå igenom det krångliga besväret med att manuellt installera språkpaket för att dra nytta av text-till-tal. Men den mest välkomna förändringen är det faktum att röster inte längre låter fruktansvärt robotiska.

Microsoft förklarar att de molndrivna rösterna finns i två typer och finns på 21 platser:

Neurala röster – Dessa röster drivs av djupa neurala nätverk och är de mest naturliga ljud som finns idag. Standardröster – Dessa röster är de vanliga onlinerösterna som erbjuds av Microsoft Cognitive Services. Röster med “24 kbps” i titeln låter tydligare jämfört med andra standardröster på grund av deras förbättrade ljudbithastighet.

Microsoft säger:

Det är också värt att notera att dessa röster har exponerats för utvecklare genom JavaScript SpeechSynthesis API. Detta innebär att alla webbaserade text-till-tal-applikationer kan utnyttja dem för att skapa mer konfigurerbara och mänskliga ljudupplevelser i den nya versionen av Microsoft Edge!

Du kan dra nytta av funktionen Läs högt genom att markera lite text på en webbsida, högerklicka och välja “Läs högt urval” innan du använder knappen Röstalternativ för att välja den röst du vill använda.

0 Shares