Krombaserad Microsoft Edge låtsas vara olika webbläsare genom att byta användaragent

0 Shares

Kant i förklädnad

Den nya Chromium-baserade versionen av Microsoft Edge har genererat en hel del uppmärksamhet och en spännande funktion i webbläsaren har noterats som gör det ännu mer intressant.

Det har noterats att Edge växlar mellan användaragenter beroende på de webbplatser som besöks, vilket effektivt låtsas vara en annan webbläsare. Detta gör det möjligt för Edge att dra nytta av webbplatsens funktioner som är utformade för en specifik webbläsare.

Se även:

Som rapporterats av Bleeping Computer kan den krombaserade versionen av Edge presentera sig som Google Chrome för att kunna använda webbplatsfunktioner som kodats för den webbläsaren.

När Edge lanseras hämtar den en JSON-konfigurationsfil. En del av den här filen – avsnittet EdgeDomainActions – berättar för Edge hur man ska agera när man besöker vissa webbplatser. Till exempel, när du besöker Netflix.com, verkar Edge vara Edge; men när du besöker Facebook byter det användaragent och verkar vara Chrome.

Microsoft har inte sagt något om att byta användaragent, men Bleeping Computer spekulerar om orsakerna bakom det:

Det finns några populära webbplatser som ser bättre ut eller erbjuder bättre användbarhet i en viss webbläsare. Eftersom nya Microsoft Edge är i den unika positionen att ha den starkt stödda Blink-motorn från Chromium, men förbättrad videospelbok för PlayReady DRM från Microsoft, kan den välja och välja vilka funktioner den vill marknadsföra för webbplatsen.

Det gör det till exempel att berätta för en webbplats att det är Google Chrome om webbplatsen fungerar bättre i Google Chrome-webbläsare. Den här funktionen kan också låta den låtsas vara den ursprungliga Microsoft Edge när man ansluter till videostreamingsidor för att dra nytta av Microsoft DRM som PlayReady, som normalt inte stöds i Chromium-webbläsare.

Denna omkoppling gör det möjligt för Edge att dra nytta av det bästa från båda världarna, och det kan hjälpa till att ge det en boost med användarna.

Bildkredit: Studio_G / Shutterstock

0 Shares