Läckade dokument visar att Google nu kräver att OEM-tillverkare tillhandahåller två års Android-säkerhetsuppdateringar

0 Shares

Android-figur på smartphone

Ett av problemen med att köpa en Android-telefon över en iPhone är att du inte vet hur länge du kan förvänta dig att få uppdateringar. Det har länge kritiserats av att många Android-telefoner snabbt överges medan Apple driver ut iOS-uppdateringar under ett antal år.

Vi har hört förslag om att Google kan börja kräva att tillverkare av mobiltelefoner tillhandahåller uppdateringar under en minimiperiod, och nu verkar det som om det verkligen har varit uppdrag. En läckt kopia av ett avtal mellan Google och OEM-företag visar att det nu finns ett krav på att släppa säkerhetsuppdateringar – eller möta konsekvenserna.

Se även:

Dokument som erhållits av The Verge visar att vissa tillverkare av mobiltelefoner nu är skyldiga att hålla enheter uppdaterade. Partner är skyldiga att släppa “minst fyra säkerhetsuppdateringar” året efter en telefons lansering, samt ett ospecificerat antal uppdateringar under år två.

The Verge förklarar hur de nya kraven fungerar:

Villkoren täcker alla enheter som lanserades efter den 31 januari 2018 och som har aktiverats av mer än 100 000 användare. Från och med den 31 juli tillämpades lappkraven på 75 procent av en tillverkares “obligatoriska säkerhetsmodeller”. Från och med den 31 januari 2019 kräver Google att alla säkerhets obligatoriska enheter får dessa uppdateringar.

De nya reglerna är bra nyheter för Android-användare – åtminstone de som köper telefoner från och med nu – när det gäller säkerhet, men i avtalet nämns inte uppdateringar till den senaste versionen av Android-operativsystemet. Så även om den totala säkerheten mycket väl kan förbättras, hjälper det nya arrangemanget inte mycket till problemet med fragmentering som försvårar Android.

Bildkredit: tystbitar / Shutterstock

0 Shares