Läckade interna dokument visar att Apple kommer att reparera iPhones med batterier från tredje part

0 Shares

iPhone-batteri

Om du valde att byta ut ditt iPhone-batteri billigt – undvika Apple och istället välja en tredje part – på en efterföljande resa till din närmaste Genius Bar har du upptäckt att du inte var berättigad till reparationer.

Det spelade ingen roll om ditt problem inte på något sätt var relaterat till batteriet, Apple tog en hård linje: om du själv hade bytt ut batteriet fick du ingen ytterligare hjälp. Men läckta interna dokument visar att företaget mjuknar upp. Genius Bar och Apple-auktoriserade serviceleverantörer är nu tillåtna att utföra arbete på telefoner med andra batterier än Apple.

Se även:

Nyheten rapporterades först av den franska webbplatsen iGeneration och delades av MacRumors efter att de såg de interna Apple-dokumenten. Ändringen av policyn verkar ha trätt i kraft den 28 februari, där tekniker uppmanas att ignorera närvaron av ett tredjepartsbatteri om det upptäcks. Tekniker kan också, för standardkostnaden för ett Apple-batteri, ersätta tredjepartskomponenten med en officiell.

Det finns också ett annat alternativ tillgängligt för tekniker efter eget gottfinnande. I vissa fall – som när det finns för mycket lim eller om batterierna går sönder – kan en ny iPhone utfärdas för bara kostnaden för att byta batteri.

Den nya politiken gäller globalt och den har välkomnats av iFixits Kay-Kay Clapp:

Detta beslut visar att reparationsekosystemet från tredje part nu mer än någonsin är en integrerad del av att upprätthålla Apples högkvalitativa kundupplevelse. Om Apple får tillräckligt med reparerade telefoner från tredje part för en policyändring har de uppenbarligen inte räckvidd eller kapacitet att underhålla alla iPhones som de har sålt. Vi alla, inklusive Apple, drar nytta av den service som tillhandahålls av reparationsgemenskapen.

Bildkredit: Poravute Siriphiroon / Shutterstock

0 Shares