Läckade Microsoft-dokument avslöjar ” fickbar ” fällbar Surface-enhet

0 Shares

Fällbar yta prototyp

Microsofts Surface-sortiment kan en dag innehålla en hopfällbar enhet med dubbla skärmar. Kodnamnet Andromeda, enheten har varit på gång i ett par år och verkar prydligt sträcka sig över laptop- och mobilkategorierna – till synes försöker kompensera för Windows Phone.

Läckta interna dokument har dykt upp som avslöjar Microsofts planer för “en ny formfaktor för Surface-enhet som sammanför innovativa nya hårdvaru- och programvaruupplevelser för att skapa en verkligt personlig och mångsidig datorupplevelse”.

Se även:

Microsoft kommenterar, förståeligt nog, inte läckorna, men dokumenten – sett av Verge – visar att företaget har arbetat hårt för att skapa en “ny och störande” kategori av enheter. Efter att ha imponerat på många med sin Surface-design hittills, verkar Andromeda Microsoft se ut för att driva saker ännu längre och suddiga gränserna mellan datorer och mobiler.

The Verge rapporterar att de nuvarande designerna för den fickbara Surface-enheten är nästan identiska med koncepten som ritats av designern David Breyer:

Ytterligare bevis har upptäckts av Twitter-användaren WalkingCat som hittade referenser till tvåskärmade gångjärnsenheter i ett Microsoft API:

Det är viktigt att notera att Andromeda fortfarande är väldigt mycket i prototypfasen och – som den avbrutna Surface Mini – kanske den aldrig ser dagens ljus. Men just nu kan vi se att Microsoft definitivt har arbetat med en enhet med dubbla skärmar som har ett 360-graders gångjärn som liknar Lenovos Yoga-bärbara datorer. Prototypen är ARM-driven, och pennan har experimenterats med.

Med orden i de läckta dokumenten vill Microsoft “suddas ut gränserna mellan mobil och stationär dator”, och de föreslår till och med att en enhet kan släppas i år – med enheter av liknande design som följer från OEM-tillverkare efteråt.

Bildkredit: David Breyer

0 Shares