Läckage visar att Android Q kommer att ge inbyggd ansiktslåsning till fler telefoner

0 Shares

Ansiktslåsning med smartphone

En ny Android Q-läcka antyder att Google är redo att kopiera en annan av de funktioner som iOS-användare har lärt känna och älska: ansiktslås.

Det finns redan ett antal Android-telefoner – inklusive senaste telefoner från OnePlus – som har sin egen implementering av den biometriska säkerhetsfunktionen, men med Android Q ser det ut som om funktionen kommer att bli hårt bakad i operativsystemet.

Se även:

Inbyggt stöd för ansiktslåsning innebär att fler handenhetsägare kommer att kunna dra nytta av säkerhetsfunktionen, och handtillverkare måste hoppa igenom färre ringar för att få en egen version av systemet att fungera.

Över på XDA Developers har en grävning i koden för en läckt version av Android Q varit ganska avslöjande:

Vi har upptäckt dussintals strängar och flera metoder, klasser och fält relaterade till ansiktsigenkänning inom ramarna, SystemUI och Inställningar APKs i den läckta AOSP-versionen av Android Q som vi fick.

Från de ansiktsupplåsningssträngar som vi hittade i Android Q: s ram-res-APK handlar de viktigaste raderna om felmeddelandet som visas när enheten inte har ansiktsigenkänningshårdvara. Detta berättar att Android Q förväntar sig att enheten har ansiktsigenkänningssensorer för hårdvara, till skillnad från ansiktslåsningsfunktionerna som finns på de flesta moderna smartphones från företag som Xiaomi, Huawei / Honor och OnePlus.

Naturligtvis betyder det inte att varje telefon som stöder Android Q kommer att stödja ansiktslåsning – funktionen är beroende av att nödvändig hårdvara är närvarande. Men den goda nyheten är att Google gör det mycket enklare för telefontillverkaren att implementera säkerhetsfunktionen.

Bildkredit: chainarong06 / Shutterstock

0 Shares