Läckt Chromium-baserad Microsoft Edge fungerar bra på Windows 7

0 Shares

Tillbaka i december 2018 meddelade Microsoft att de skulle flytta sin Edge-webbläsare till Chromium, med avsikten att anpassa sin webbplattform till både de viktigaste webbstandarderna och andra Chromium-baserade webbläsare. Microsoft sa också vid den tiden att Edge skulle göras tillgängligt för “alla versioner av Windows som stöds”, inte bara Windows 10.

Förra veckan läckte en tidig version av webbläsaren på webben, och medan de flesta som försökte det utan tvekan skulle ha gjort det via Windows 10, körs det verkligen på Windows 7 (och Windows 8.1).

SE ÄVEN: Windows 10 oktober 2018 Uppdatering börjar äntligen rulla ut för alla

Eftersom det är baserat på Chromium går det mycket bra på det äldre operativsystemet, men huruvida Windows 7-användare kommer att vara intresserade av att anta Edge när det anländer officiellt återstår att se, särskilt eftersom Microsoft kommer att släppa stöd för Windows 7 nästa år.

Även om den läckta versionen endast körs på Windows har Microsoft sagt att de planerar att ta med sin webbläsare till macOS i framtiden, och med övergången till Chromium finns det också möjlighet att den kommer till Linux någon gång, även om Microsoft ännu inte har bekräftat detta .

0 Shares