Läckt: första titt på Chromium-baserad Microsoft Edge

0 Shares

Vi har länge vetat att Microsoft planerar att släppa en Chromium-baserad version av sin Edge-webbläsare, och en ny läcka ger oss vår första glimt av den. Med Chromium i sin kärna är det kanske ingen överraskning att den här versionen av Edge har mer än en passande likhet med Google Chrome.

Läckaget bekräftar också mycket av det vi trodde att vi redan visste om den kommande webbläsaren – stöd för Chrome-tillägg, ett mörkt läge, synkronisering av favoriter och mer

Se även:

Programvaran läckte ut under helgen, och den är baserad på Chromium 75. Läckan rapporterades först av Verge, och om du vill ta en kopia för dig själv – gäller de vanliga varningarna om ej publicerad programvara från okända källor – du Vi hittar den tillgänglig för nedladdning i PC Beta-forumen. Av säkerhetsskäl kan du överväga att köra det på ett sekundärt system, i en virtuell maskin eller i en sandbox-miljö.

Fire up Edge – som har, som Bleeping Computer noterar, ett internt byggnummer 75.0.107.0 – för första gången, och du blir ombedd att importera data från din nuvarande webbläsare. När du väl är igång kommer du att märka att trots att det är Chromium-baserat finns det ett distinkt Microsoft-utseende och känsla för programvaran.

Du kan installera webbläsartillägg från antingen Microsoft Extension Store eller Chrome Web Store (även om detta måste aktiveras som ett alternativ först), vilket innebär att det kommer att finnas en rad alternativ för anpassning redan från början. Eftersom detta är en Microsoft-webbläsare tar Microsofts SmartScreen platsen för Google Safe Browsing som normalt finns i Chrome. I överensstämmelse med Chrome finns det dock experimentella inställningar eller flaggor att tinker med vid kanten: // flaggor.

Ta en webbläsare och se vad du tycker. Om du inte gillar tanken på att installera en sådan tidig förhandsgranskningsprogramvara kan du antingen hålla ut för den officiella offentliga utgåvan eller registrera dig som Windows Insider för att få tag på en byggnad lite tidigare.

0 Shares