Läckt ut: Microsoft förbjuder anställda att använda Slack, Kaspersky … till och med GitHub-användning är avskräckt

0 Shares

Nej

Ett läckt dokument har belyst hur det är att arbeta på Microsoft. Det avslöjar programvaran och onlinetjänster som Microsoft antingen förbjuder eller avskräcker anställda från att använda, och det finns några stora namn på listan.

Ett av de mest kända verktygen som slås med ett förbud är Slack, med andra inklusive grammatikgranskaren Grammarly och säkerhetsprogramvara från Kaspersky. Molnversionen av Microsoft-ägda GitHub har en lista över “avskräckta” verktyg och tjänster.

Se även:

Listan över förbjudna program och tjänster – och de som avskräcks från användning – erhölls av GeekWire, och det verkar som Microsofts främsta intresse är säkerhet. Företaget säger till exempel om Slack att chattverktyget inte “tillhandahåller nödvändiga kontroller för att korrekt skydda Microsofts immateriella rättigheter (IP)”. Microsoft säger vidare att:

Befintliga användare av dessa lösningar bör migrera chatthistorik och filer relaterade till Microsoft-affärer till Microsoft Teams, som erbjuder samma funktioner och integrerade Office 365-appar, samtals- och mötesfunktionalitet. Läs mer om de ytterligare funktioner som Team kan erbjuda din arbetsgrupp. Slack Enterprise Grid-versionen uppfyller Microsofts säkerhetskrav; Vi uppmuntrar dock användning av Microsoft Teams snarare än en konkurrenskraftig programvara.

Grammatik är förbjudet eftersom “Office-tillägget och webbläsartillägg inte ska användas i Microsofts nätverk eftersom de har tillgång till IRM-skyddat innehåll i e-post och dokument”. GeekWire avslöjar också att Amazon Web Services och Google Docs båda är “avskräckta för användning” och skulle behöva “en affärsmotivering”.

Införandet av GitHub i listan över tjänster som anställda avskräcks från att använda kan överraska vissa eftersom det ägs av Microsoft. Men det är bara molnversionen av GitHub som anställda avskräcks från att använda, särskilt för “Mycket konfidentiella typer av information, specifikationer eller kod”.

Bildkredit: Olga Zakharova / Shutterstock

0 Shares