Ladda ner all information som Apple har om dig från sin nya portal för data och sekretess

0 Shares

Apple-logotyp

Om du någonsin varit nyfiken på exakt vilken information Apple har samlat in och lagrat om dig genom åren, kan du nu ta reda på det – om du är i Europa, åtminstone.

IPhone-tillverkaren har precis lanserat en ny data- och integritetsportal för att följa GDPR som träder i kraft i hela EU från fredag. På webbplatsen kan du ladda ner nästan alla data som Apple har samlat in om dig.

Se även:

Verktyget ger dig möjlighet att ladda ner allt som är associerat med ditt Apple-ID, och Apple har också tillhandahållit praktiska genvägar för att låta dig göra ändringar i dina data, för att inaktivera ditt konto och ta bort ditt konto helt och hållet.

Apple varnar för att när du gör en ansökan om att få en kopia av dina data kan det ta upp till sju dagar att sammanställa och göra tillgängliga för dig. Följande information ingår i nedladdningen när den är klar:

Appanvändnings- och aktivitetsinformation som kalkylark eller filer i JSON-, CSV-, XML- eller PDF-format. Dokument, foton och videor i sitt ursprungliga format. Kontakter, kalendrar, bokmärken och e-post i VCF-, ICS-, HTML- eller EML-format.

Företaget påpekar att den här nedladdningen inte inkluderar din app, bok, film, TV-program eller musikinköp, Apple Online Store-transaktionshistorik och marknadsföringskommunikationshistorik, men säger att något av detta kan erhållas separat.

Apple säger också att även om den nya portalen för närvarande endast är tillgänglig i EU, kommer alternativet att rulla ut till resten av världen:

Den kompletta uppsättningen av självbetjänings- och sekretessverktyg är för närvarande tillgänglig för kunder i Europeiska unionen, Island, Liechtenstein, Norge och Schweiz. Vi har för avsikt att tillhandahålla dessa möjligheter till kunder runt om i världen under de kommande månaderna.

För närvarande kan kunder i andra länder eller regioner begära en korrigering av deras data eller att radera deras konto och tillhörande data helt. Om du bor i ett land eller en region som inte listas ovan kan du fortfarande kontakta oss för att begära en kopia av de uppgifter som du lagrar hos Apple.

Du kan hämta dina data från Apples sida för data och sekretess.

Bildkredit: Renan Teuman / Shutterstock

0 Shares