Ladda ner Android P-utvecklarförhandsgranskning när Google avslöjar släppschema

0 Shares

Android P-logotyp

Det är bara dagar sedan vi pratade om den förestående versionen av Android P för utvecklare. Nu, något tidigare än väntat, finns en förhandsgranskning av den senaste versionen av Googles mobiloperativsystem här.

Eftersom detta är en förhandsgranskning är den inte bara riktad mot massorna, utan är också bara kompatibel med en handfull Android-telefoner – speciellt Pixel, Pixel XL, Pixel 2 och Pixel 2 XL. Om du har en av dessa enheter kan du testa Android P själv, men Google har avslöjat att vi måste vänta till Q3 för den slutliga utgåvan.

Se även:

Google varnar för att detta är “en tidig baslinjebyggnad endast för utvecklare” och säger att mer kommer att avslöjas vid dess I / O-evenemang i maj. Detta kommer att sammanfalla med lanseringen av Developer Preview 2, och det kan mycket väl vara när vi ser en offentlig beta. Googles släpptidslinje visar att Developer Preview 3 är planerad att visas i början av juni, och detta bör inkludera de slutliga versionerna av API: er.

Senare samma månad bör vi se Developer Preview 4, som bör vara en tidig release-kandidat. Google börjar sedan avsluta saker med Developer Preview 5 i slutet av juli redo för den slutliga utgåvan något efter detta – det kan vara augusti, men det har inte fästs mer exakt än att Google helt enkelt säger Q3.

Google skriver om utgåvan:

Android P Developer Preview innehåller en uppdaterad SDK med systembilder för testning på den officiella Android-emulatorn och på Pixel-, Pixel XL Pixel 2- och Pixel 2 XL-enheter.

Vi planerar att uppdatera förhandsgranskningssystembilderna och SDK regelbundet under förhandsvisningen. Den här första versionen är endast avsedd för utvecklare och är inte avsedd för daglig användning eller konsumentbruk, så vi gör den tillgänglig av manuell nedladdning och endast blixt. Nedladdningar och instruktioner finns här.

Det är självklart att eftersom det här är en så tidig förhandsgranskning, är det troligtvis ganska instabilt och saknar många av de funktioner och förfiningar som så småningom kommer att hitta sin väg till Android P, men denna utvecklarförhandsvisning är här för nyfikna att prova ut.

Vi har ett separat inlägg som tittar på allt som är nytt i Android P.

0 Shares