Ladda ner Android Studio 3.4 komplett med Android Q-emulator

0 Shares

Android Studio Q

Google har släppt sin senaste version av Android Studio, verktyget som används av utvecklare för att skapa Android-appar.

Android Studio 3.4 är nu tillgänglig på den stabila kanalen och förutom hundratals stora korrigeringar finns det också en ny version av Android Emulator komplett med stöd för Android Q beta. Verktyget är tillgängligt för Windows, macOS och Linux.

Se även:

Den nya byggnaden handlar dock inte bara om fel- och stabilitetsfixar. När det gäller nya funktioner och alternativ, erbjuder Google följande lista: Resurshanterare, uppdateringar av dialogrutan Project Structure, automatiskt importera Gradle-bibliotek, R8 aktiverat som standard och dess stöd för Android-biblioteksprojekt.

Resource Manager är ett “nytt verktyg för att visualisera ritningar, färger och layouter över ditt appprojekt i en konsoliderad vy” och utgåvan ser Google gå långsamt mot Project Marble. Panelen Layoutredigeringsegenskaper har uppdaterats, vilket reducerar den till en enda ruta, och det finns nu också Importera avsikter:

När du arbetar med nya Jetpack- och Firebase-bibliotek kommer Android Studio 3.4 att känna igen vanliga klasser i dessa bibliotek och föreslå, via kodintentioner, att lägga till nödvändigt importuttal och biblioteksberoende i dina Gradle-projektfiler. Denna optimering kan vara tidsbesparande eftersom den håller dig i koden. Eftersom Jetpack-biblioteken är modulära kan Android Studio dessutom hitta det exakta biblioteket eller den minsta uppsättning bibliotek som krävs för att använda en ny Jetpack-klass.

Men detta är bara repa ytan. Google har skapat en kort introduktionsvideo som beskriver vad som är nytt i Android Studio 3.4:

Du kan skaffa dig en kopia av den senaste versionen av Android Studio 3.4 från nedladdningssidan. Om du redan har en äldre version av programvaran installerad kan du använda Sök efter uppdatering alternativet istället.

0 Shares