Ladda ner Windows Server 2019-förhandsvisning före lanseringen senare i år

0 Shares

Fyrkantig Microsoft-butikslogotyp

Microsoft har avslöjat detaljer om den kommande Windows Server 2019. På grund av att den släpps senare under året finns en förhandsgranskning tillgänglig för nedladdning just nu, vilket ger användarna chansen att testa de nya funktionerna, inklusive Linux och Kubernetes support.

Dona Sarkar tillkännagav tillgängligheten av build till Windows Insiders och sa att Microsoft är “glada att släppa den första versionen av Windows Server 2019 Long-Term Servicing Channel (LTSC) -versionen som innehåller både Desktop Experience och Server Core i alla 18 serverspråk, liksom den första versionen av nästa Windows Server halvårliga kanalversion. “

Att vara en del av LTSC innebär att kunderna kommer att ha tillgång till fem års mainstream-support, följt av möjligheten till ytterligare fem års utökat support. Släppet av den slutgiltiga versionen är planerad till andra halvåret 2018, men inget exakt datum har ännu givits.

När det gäller nya funktioner finns det det webbläsarbaserade Project Honolulu-gränssnittet, stöd för klusteruppsättningar, Windows Defender Advanced Threat Protection, Windows Defender ATP Exploit Guard och stöd för avskärmade virtuella maskiner. Det finns ett starkt fokus på säkerhets- och hybridmolnisscenarier.

Mer information om vad du kan förvänta dig av Windows Server 2019 finns i ett blogginlägg från Microsoft, liksom i versionerna.

Bildkredit: Diverse fotografier / Shutterstock

0 Shares