Laddar inte MacBook Pro-batteriet ordentligt? Apple kan ge dig en gratis ersättning

0 Shares

Apples logotyp i rutor

Det är ett olyckligt faktum i livet att över tiden blir alla bärbara batterier mindre effektiva. Maskinen som en gång gick igenom dagen kommer så småningom bara att ta ett par timmar – kanske ännu mindre.

Ålder är en sak, men ibland kan det finnas ett maskin- eller programvaruproblem som förvärrar problemet. Och detta är fallet för vissa MacBook Pro-ägare. Men det finns goda nyheter. Apple kan ersätta ditt batteri gratis.

Se även:

Ett problem med vissa MacBook Pro-bärbara datorer innebär att det inte går att ladda det ordentligt. berörda personer klagar över att deras batteri inte laddar mer än en procent. Problemet kämpar för vissa bärbara datorer från 2016 och 2017, och i vissa fall var allt som krävdes en programvarupatch för att fixa saker. Apple släppte nyligen macOS Big Sur 11.2.1 och macOS Catalina 10.15.7, och detta tog upp problemet för många människor.

Men inte alla.

Om du har installerat de senaste uppdateringarna men fortfarande inte kan ladda din MacBook Pro ordentligt kan Apple ge dig ett gratis ersättningsbatteri. Företaget förklarar:

Ett mycket litet antal kunder med MacBook Pro-datorerna 2016 och 2017 har upplevt ett problem med att batteriet inte laddas över 1%.

Batteriets hälsostatus på dessa enheter kommer också att indikera “Service rekommenderas.” Om status indikerar att ditt batteri är normalt påverkas inte detta av detta problem.

Om din MacBook Pro 2016 eller 2017 uppvisar dessa beteenden, kontakta Apple för att få batteriet bytt ut gratis. Din dator kommer att undersökas före service för att verifiera att den är berättigad till gratis batteribyte.

Apple har också släppt en macOS-uppdatering som förhindrar att problemet händer med andra MacBook Pro-datorer 2016 och 2017. Uppdatera till macOS Big Sur 11.2.1 eller senare eller installera MacOS Catalina 10.15.7 kompletterande uppdatering.

Följande modeller ingår i batteribyteprogrammet:

MacBook Pro (13-tums, 2016, två Thunderbolt 3-portar) MacBook Pro (13-tums, 2017, två Thunderbolt 3-portar) MacBook Pro (13-tums, 2016, fyra Thunderbolt 3-portar) MacBook Pro (13-tums, 2017 , Fyra Thunderbolt 3-portar) MacBook Pro (15 tum, 2016) MacBook Pro (15 tum, 2017)

Du måste kontrollera hälsotillståndet för ditt batteri och sedan kontakta Apple om det behövs.

Bildkredit: Lori Butcher / Shutterstock

0 Shares